Alimentatia si sanatatea copilului

DESCRIERE

Alimentatia si sanatatea copilului - Elena Pridie

…alăptarea este o experienţă tactilă, ea implicând atingere, hrănire şi dragoste. Este asociată, însă, şi cu multe alte experienţe senzoriale, sunete, mirosuri, contact vizual, toate adâncind legătura unică şi tainică dintre mamă şi copil.

Cu cât este mai mare durata de alăptare, cu atât este mai puternică şi mai de durată legătura dintre mamă şi copil.

Abuzul copiilor aproape că nu este semnalat la mamele care şi-au alăptat mult timp copiii, iar copiii alăptaţi fac faţă mult mai uşor dificultăţilor vieţii pe toate planurile.

Beneficiile alăptării - pentru mamă

Pe lângă foloasele pentru copil, există o mulţime de beneficii şi pentru mama care alăptează, beneficii pe termen scurt, dar şi pe termen lung.

Punerea la sân a copilului imediat după naştere duce la eliberarea hormonului prolactină, care face să se micşoreze uterul, prevenind astfel sângerarea exagerată şi ajutând la refacerea grabnică.

Alăptarea la sân limitează fertilitatea, oferind astfel un control eficient pe parcursul acestei perioade. Diverse studii arată că, atunci când este folosită în mod adecvat, lactaţia oferă 99% protecţie împotriva unei noi sarcini timp de până la şase luni la femeile care alăptează copiii consistent


Prin alăptare, o femeie furnizează copilului între 700 şi 1000 de calorii în fiecare zi. Este un număr semnificativ de calorii -femeile consumând de regulă între 2000 şi 2800 calorii pe zi.

Aceasta conduce, desigur, spre o pierdere în greutate din partea mamei şi plăcerea de a mânca nestingherită în ce cantitate doreşte, fără a se îngrijora în legătură cu excesul ponderal.

Limba: romana
Nr. pagini: 303 
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1247 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.