Bezna sub soare

Bezna sub soare
thumbthumb
Anul publicării: 2009
Pagini: 348
Categoria: Carti Diverse
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Ceausescu, Fidel Castro si agentii KGB !

General (r) Victor Stanculescu scrie: Romanul, un interesant episod al actiunilor KGB dupa intelegerea de la Malta dintre George Bush si Mihail Gorbaciov, are ca principala actiune incercarea de a scoate din joc un ultim bastion comunist, Cuba lui Fidel Castro, in perioada anilor `90.

Principalii actori ai romanului sunt membri ai serviciilor secrete, prinsi intr-un razboi subteran transfrontalier, din Romania pana in Cuba.

Dumitru Balan, Universitatea Bucuresti: Confruntarea sangeroasa a agentilor KGB cu echipa comandoului palestinian sau zadarnicirea tentativei de rapire a cadavrelor Ceausestilor de pe aeroportul Otopeni de catre agentii chinezi de sub conducerea lui Li Sian, confera actiunii dinamism si suspans, caracteristice tuturor romanelor lui Abdullaev.

Recomandare Jurnalul National : În "Bezna sub soare", scriitorul azer Cinghiz Abdulaev prezinta si "rascoala din decembrie ’89". Abdulaev se afla atunci la Bucuresti ca ofiter în contraspionajul militar sovietic. În 1990 a fost declarat “persona non grata” în România.

Recomandare Saptamana Financiara: Ceausescu, Castro, KGB si CIA. [....] Romanul „Bezna sub soare“ este inspirat în parte din evenimentele din decembrie 1989, la care scriitorul a luat parte, fiind atunci în România. [.....] Actiunea principala este aceea a complotului pentru înlaturarea lui Fidel Castro, la care numeroase servicii secrete s-au ostenit degeaba. Operatiunile din timpul Revolutiei române sunt un contrapunct de fundal, dar nu unul neimportant în contextul implicarii serviciilor secrete în tot ce se petrece pe lume.

Recomandarea autorului, Cinghiz Abdullaev: Am ajuns sa scriu acest roman pentru ca de România ma leaga multe amintiri. "Bezna sub soare" prezinta evenimentele petrecute aici in 1989, moartea lui Ceuasescu, dar si implicarea acelorasi agenti KGB atât in inlaturarea lui Ceausescu, cât si a liderului cubanez Fidel Castro.

Limba:romana

Nr.pagini:348

An aparitie:2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0946 sec