Bucataria etniilor din Cernauti

Bucataria etniilor din Cernauti
thumb
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 127
Categoria: Carti de Bucate
Preț: 19,50 lei
Disponibilitate: în stoc - in stoc

DESCRIERE

Bucataria etniilor din Cernauti. Delicatese ucrainene, romanesti, evreiesti, germane si poloneze din Bucovina - Jusefina Weidhofer

Chiftele cu hrişcă
- specific ucrainean -

Ingrediente (6 porţii): 200g hrişca, l00g came devitâ, 100g carne de porc, 1 ceapă, 1 ou, sare, piper, ulei pentru prăjit

Sos de hribi: 15g hribi uscaţi, 1 ceapa mică, puţin ulei ,1 lingura de faina, 100 ml smântână, sare si piper

— Grad de dificultate: uşor • Timp de preparare: 1 ora

1. Spălaţi hrişcă, acoperiţi-o cu o cantitate dublă de apă rece, săraţi şi lăsaţi să fiarbă încet.

2. Tocaţi carnea, tăiaţi ceapa mărunt adăugaţi oul, sarea şi piperul şi amestecaţi bine.

3. Strecuraţi apa din hribii fierţi şi adăugaţi-i în compoziţia de carne.

4. Incălziţi puţin ulei în tigaie. Formaţi chiftele mici din amestecul de came şi prăjiţi-le pe fiecare parte.

5. Scoteţi-ie din tigaie şi aşezaţi-le pe un şervet de bucătărie ca să iasă surplusul de ulei.

6. Pentru sosul de hribi: înmuiaţi ciuperci uscate în apă caldă timp de 30 de minute. Strecuraţi apa, turnaţi apoi din nou apă şi lăsaţi ciupercile să fiarbă până când devin moi.

7. Tăiaţi ceapa mărunt. Incălziţi ulei intr-o tigaie şi rumeniţi uşor ceapa.

8. Adăugaţi făină şi prăjiţi-o puţin. Turnaţi apoi smântână şi amestecaţi constant în timp ce fierbe.

9. Adăugaţi ciupercile fierte şi potriviţi cu sare şi piper.

…………………

Tort cu mac
- specific german -

Ingrediente (10-12 porţii)

Aluat 6 ouă, 200g zahăr, 150 g mac pisat, 70 g nud măcinate, 30 g pesmet, bine mâcinat Crema:50g făină, 250g lapte, 80 g zahăr fin mărgăritar cristal, l00g unt, 1/2 betişor de vanilie Glazură:250g zahăr pudră, 1 g lămâie stoarsă

Grad de dificultate: mediu • Timp de preparare: 60 de minute • Timp de aşteptare: cel puţin 2 ore

1. Pentru aluat: separaţi ouăle. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul. Adăugaţi macul, nucile şi pesmetul. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le în compoziţie.

2. Puneţi aluatul într-o formă de copt detaşabilă (20 cm), unsă cu unt şi lăsaţi în cuptorul preîncălzit, la 180-190 °C, 40-45 de minute. In timpul coacerii, verificaţi cu o scobitoare ca aluatul să nu se lipească.

3. Pentru cremă: amestecaţi cu un tel faina şi laptele. Fierbeţi amestecând în continuu, până când compoziţia se leagă şi devine o pastă. Lăsaţi apoi să se răcească.

4. Amestecaţi zahărul cu untul fără să rămână cocoloaşe. Tăiaţi pe lungime jumătatea de beţişor de vanilie. Râcâiţi miezul vaniliei cu un cuţit şi adăugaţi în crema de unt.

5. Amestecaţi crema de unt cu compoziţia de făină acum răcită. Dacă este nevoie, lăsaţi puţin să se răcească.

6. Tăiaţi în două biatul de tort şi ungeţi blatul cel mâi de jos cu toată crema,

7. Pentru glazură: amestecaţi zahărul pudră cu zeama de lămâie fără cocoloaşe şt acoperiţi tortul, inclusiv marginile, cu glazură. Lăsaţi să se usuce cel puţin 2 ore.

Limba: romana
Nr. pagini: 127
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0687 sec