CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata
thumbthumb
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 453

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata vine în ajutorul functionarilor publici din institutii si consilii locale pentru cunoasterea evolutiei modificarilor aduse de organele legislative centrale Planului de conturi general si Instructiunilor sale de aplicare în vederea usurarii muncii acestora.

Pentru actualizarea Planului de conturi general aprobat prin Ordinul nr. 1 917/2005 cu Ordinul MFP nr. 2021/2013, aplicabil de la 1 ianuarie 2014, s-au utilizat toate ordinele aparute în perioada 2005-2014, în prezenta lucrare construindu-se monografiile contabile noi izvorate din modificarile aduse prin noul Plan de conturi general, care înglobeaza acum toate conturile folosite, atat pentru operatiunile din bugetele finantatoare, cat si pentru operatiunile din FEN si prin Trezoreria Statului.

Lucrarea contine numeroase comentarii pe baza principalelor reglementari financiar-contabile si fiscale aparute în acest interval de timp si monografii contabile pentru operatiunile de închidere a executiei bugetului institutiilor publice si consiliilor locale, pe surse de finantare în noul plan de conturi. Un important capitol de monografii este dedicat evidentierii operatiunilor finantate din fonduri europene nerambursabile ale caror reglementari date în anul 2008 prin Ordinul nr. 1. 187/2008 au fost modificate la mijlocul anului 2009 prin Ordinul nr. 2. 169/27. 07. 2009, diversificandu-se gama conturilor si largindu-se sfera de functionare a conturilor folosite. Acestea au fost organizate pe planurile de conturi folosite de fiecare categorie de beneficiari finali si pe surse de finantare si au fost actualizate cu modificarile ulterioare Ordinului nr. 2169/2009.

Planul de conturi general actualizat la 30 iunie 2014 este prezentat simplificat pentru mai multa claritate, el fiind comasat cu Planul de conturi folosit la evidenta fondurilor externe nerambursabile si Planul de conturi al trezoreriei centrale a statului, actualizate la aceeasi data.

Recomandam cititorilor prezentul volum cu o valoare teoretica si practica unica care reflecta o experienta de 27 de ani în institutii publice centrale si locale a autoarei si de 20 de ani de la prima sa lucrare aparuta pentru acestea „Practica auditului la institutiile publice si legislatia utila.“

Limba: romana
Nr. pagini: 453
Dimensiuni: 17X24
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0805 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.