Drept procesual civil. Vol. III. Căile de atac. Procedurile speciale. Ediția a II-a

Drept procesual civil. Vol. III. Căile de atac. Procedurile speciale. Ediția a II-a
Editura:
Anul publicării: 2017
Ediția: II
Pagini: 664
Format: academic
Categoria: Drept Civil
Preț: 109,90 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Drept procesual civil. Vol. III. Căile de atac. Procedurile speciale. Ediția a II-a

Mihaela Tabarca

 
 

Socotită uneori copilul teribil al ştiinţelor juridice, alteori gramatica dreptului privat, iubită/adorată ori de-a dreptul detestată, procedura civilă este, oricum ne-am raporta la ea, de neocolit. Pot da mărturie studenţii anului final de la facultatea de drept, cei care vor să acceadă în varii profesii juridice, practicienii şi, nu în ultimul rând, teoreticienii.

În mod natural, intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, în februarie 2013, a fost însoţită de o mulţime de provocări, vizibile mai cu seamă atunci când se pune problema interpretării şi aplicării textelor sale într-o situaţie practică concretă.

Pentru a facilita depăşirea acestor “necazuri”, autoarea, membră în comisia de elaborare a noului Cod de procedură civilă şi a Legii de punere în aplicare a codului, şi-a propus ca într-un stil simplu şi direct (în mod deliberat se adresează lectorului folosind persoana I singular!) să explice textele din perspectiva practicianului care trebuie să ofere soluţii, fără să ignore însă doctrina, jurisprudenţa şi legislaţia contemporane. Aşa se explică faptul că, în această a doua ediţie a lucrării au fost reconsiderate unele dintre interpretările anterioare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0669 sec