Elemente de drept notarial. Editia 3

Elemente de drept notarial. Editia 3
thumbthumb
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 216

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Despre lucrare

Lucrarea reprezintă un curs universitar indispensabil pentru formarea viitorilor juriști, cu deosebire a notarilor publici. Utilitatea unei atari lucrări este incontestabilă și pentru toți juriștii interesați în cunoașterea principalelor reguli și proceduri notariale.

Necesitatea unei noi ediţii

Modificarea substanțială a Legii nr. 36/1995 prin Legea nr. 77/2012 a revoluționat în mare măsură dreptul notarial, împrejurare în care s-a dovedit extrem de utilă publicarea unei noi ediții a cursului de drept notarial, mai ales după republicarea legii din 2013. Noua ediție nu are pretenția unei monografii și nicidecum a unui veritabil Tratat de drept notarial, ci reprezintă o analiză a instituțiilor notariale în lumina ultimelor modificări legislative aduse în materia profesiei de notar public și a noilor proceduri notariale.

Din cuprins

 • prezentarea Dreptului notarial în contextul legislativ actual: noţiune, obiect, izvoare
 • principiile activităţii notariale
 • organizarea activităţii notariale
 • competenţa în materie notarială
 • Statutul notarului public
 • proceduri notariale
 • controlul activităţii notariale

Puncte forte

 • analiza instituțiilor notariale conform ultimelor modificări legislative aduse în materia profesiei de notar public și a noilor proceduri notariale
 • abordare în contextul multiplicării şi diversificării raporturilor civile interne şi internaţionale
 • prezentare sintetică pe instituţii de drept notarial susţinută de explicaţii succinte
 • elementele de teorie sunt completate cu aspecte practice din activitatea notarială
 • formulare folosite în activitatea notarială

Despre autor

Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Autor a mai multor lucrări cu caracter monografic, a unui Tratat de drept procesual civil, a unui Comentariu a NCPC și a peste 150 de studii și articole publicate în reviste de specialitate din țară și străinătate. Doctor honoris causa a Universității “1 decembrie 1918” din Alba Iulia și a Universității “Petru Maior” din Târgu Mureș. Membru al Consiliului Științific al Institutului Internațional de Procedură civilă și Executare Silită.

Public ţintă

Lucrarea se adresează studenților Facultăților de drept, absolvenților acestora, masteranzilor, precum și tuturor celor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele spre a accede la profesia de notar public. Totodată, poate constitui un instrument util și pentru notarii publici, pentru judecători, avocați, dar și pentru toți cei interesați de conținutul și semnificația instituțiilor notariale, îndeosebi a noilor proceduri introduse recent în legislația românească.

Limba: romana
Nr. pagini: 216
Dimensiuni:
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0809 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.