Matricea emotiilor

Matricea emotiilor
thumb
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 340

DESCRIERE

Matricea emotiilor - Emotie, energie, esenta - Synthia Andrews

…lucrarea de fata, Matricea emoţiilor ne reaminteşte şi, prin tehnicile oferite, ne dovedeşte că acest câmp emoţional este sursa subtilă care întreţine relaţiile dintre oameni.

Dacă emoţia se ascunde în spatele gândului, asta nu inseamnă că acţiunea ei încetează a influenţa autenticitatea unei relaţii...

Fragmente:

Descifrarea emoţiilor

Rebecca este prezentată directorului general (CEO) al companiei care intenţionează să investească în noul produs conceput de compania ei. Bărbatul este atent, politicos şi o laudă cu generozitate, ceea ce o face pe Rebecca să creadă că are motive întemeiate de optimism chiar dacă tot ce spune omul acesta face să i se înfioare şira spinării şi se simte zburlită ca un arici.

Aparent fără niciun motiv zâmbetul încrezător al bărbatului şi interesul studiat pe care-l manifestă faţă de produsul prezentat o neliniştesc pe Rebecca, iar anxietatea îi alimentează senzaţia de neplăcere până ce aceasta începe să se transforme, încet-încet, în supărare. Spatele Rebeccăi este tensionat iar revărsarea de energie din sistemul ei îi ascute acuitatea mintală şi gândirea critică.

Rebecca reacţionează, oare, la indicii subliminale care îi amintesc de un prieten intim din trecut? Sau paranoia pe care o resimte faţă de marile corporaţii o face să rateze oportunitatea care i se prezintă? Ataşamentul faţă de propria sa idee o face refractară la influenţa celeilalte persoane? Sau recepţionează semnale energetice subtile care o avertizează că acest bărbat îşi propune preluarea ostilă a propriei ei afaceri?

Motivul pentru care Rebecca acţionează astfel este mai puţin important decât reacţiile însele. Dacă se simte anxioasă, corpul îi comunică astfel că a apărut o neconcordanţă. Poate că acest CEO chiar are o agendă ascunsă sau poate că Rebecca nu-şi prea doreşte un investitor căruia să fie obligată să-i facă pe plac.

Oricare ar fi motivul şi indiferent de rezultatul final, anxietatea o pune pe Rebecca în gardă că nu ar fi bine să-şi asume noi angajamente în lipsa unor informaţii suplimentare. I se transmite mesajul foarte clar, dacă se pricepe să-l descifreze, că este bine să o ia mai încet.

Disconfortul Rebeccăi şi eventuala ei supărare îi oferă informaţii în plus. Pe această cale i se aduce la cunoştinţă că bărbatul respectiv îi forţează limitele. Când se întâmplă acest lucru, fără ca ea să-şi dea seama şi nici să ştie de ce, supărarea Rebeccăi îi alimentează cu energie limitele aurei, protejând-o de această influenţă nedorită.

Refuzând în mod politicos să încheie afacerea, Rebecca negociază obţinerea unei amânări pentru a-şi reconsidera opţiunile. Iniţial bărbatul este deranjat de acest lucru şi o ameninţă cu retragerea ofertei, după care devine respingător de afabil în tentativa de a o seduce să accepte.

Comportamentul său îi confirmă suspiciunile iar hotărârea ei devine şi mai fermă atunci când Rebecca insistă să obţină o amânare. La încheierea întâlnirii Rebecca are un moment de iluminare şi se bucură că nu a semnat documentele într-o afacere care părea prea bună pentru a fi adevărată.

Deşi emoţiile resimţite au fâcut-o să se simtă inconfortabil şi nefericită, se poate ca acestea să o fi împiedicat să facă o foarte mare greşeală.

Cum funcţionează emoţiile

Emoţiile sunt mesaje pe care ni le transmite esenţa noastră. Acestea ne călăuzesc alegerile şi ne îndrumă în satisfacerea celor cinci impulsuri de bază discutate în Capitolul 9.

Emoţiile induc modificări fiziologice care ne dau energia necesară pentru a acţiona şi redirecţionează cursul energiei pentru ca aceasta să consolideze acţiunea care trebuie întreprinsă.

Pentru a le discerne înţelesul trebuie să acceptăm emoţiile, să le ascultăm, să le simţim deplasarea prin corp şi să le utilizăm energia.

Ca în cazul Rebeccăi, înainte chiar să ne dăm seama ce încearcă să ne transmită, emoţiile modifică chimia organismului şi redirecţionează fluxul de energie....

Limba: romana
Nr. pagini:  340
Dimensiuni: 15X22
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0702 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.