Oferta pachet: Codul fiscal al Romaniei comentat si adnotat si Normele metodologice de aplicare

Oferta pachet: Codul fiscal al Romaniei comentat si adnotat si Normele metodologice de aplicare
thumb
Preț: 173,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 576

DESCRIERE

1.
Codul fiscal al Romaniei comentat si adnotat
•Include ultimele modificari aduse prin: Legea nr. 187/2015 (M. Of. nr. 499 din 7 iulie 2015), Legea nr. 124/2015 (M. Of. nr. 407 din 9 iunie 2015) si prin HG nr. 367/2015 (M. Of. nr. 373 din 28 mai 2015).

Ca si editiile anterioare, editia 2015 a Codului fiscal comentat si adnotat nu si-a propus sa fie un tratat de drept fiscal, ci doar un instrument practic si util pentru cei care, intr-un fel sau in altul, incearca sa gaseasca solutii problemelor de ordin legislativ din prezent (uneori chiar si din trecut).

Lucrarea de fata are un rol informativ, fiind destinata atat profesionistilor din domeniu, cat si celor care doresc sa aprofundeze aspectele fiscale ale vieții economice. In acest scop, dupa textul Codului fiscal au fost inserate normele metodologice, dar si trimiteri la legislatia secundara sau complementara, dupa caz, precum si la jurisprudența. Pe langa sistematizarea informatiei, comentariile autorului, rezumatele unor opinii exprimate in doctrina sau publicate pe site-urile autoritatilor fiscale reprezinta tot atatea instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii si interpretari ale legislatiei fiscale. Tinand cont de caracterul fundamental practic al acestui demers, in partea finala a lucrarii si in Anexe au fost incluse informatii si acte normative care completeaza sfera de aplicare a Codului fiscal astfel incat cititorul sa fie scutit, in masura posibilului, de efortul cercetarii si actualizarii acesteia.

Chiar daca actualizarea Codului fiscal este in continuare o aventura, mai ales din perspectiva „emulatiei” legislative, care nu da semne de oboseala, inca avem speranta ca aceasta lucrare va raspunde macar partial necesitatilor celor care au tangenta cu fiscalitatea romaneasca.

2. Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare

Include ultimele modificari intrate in vigoare in februarie 2015.

Lucrarea Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare. Legislatie consolidata si index: 20 februarie 2015cuprinde dispozitiile Codului fiscal si cele ale Normelor metodologice de aplicare a acestuia, inserate sub articolele din Cod la care se refera, actualizate pana la data de 20 februarie 2015, cu ultimele modificari aduse:

• Codului fiscal, prin L. nr. 11/2015 privind aprobarea O.U.G. nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea L. nr. 571/2003 privind CF si reglementarea unor masuri financiar-fiscale (M. Of. nr. 24 din 13 ianuarie 2015) si prin O.G. nr. 4/2015 pentru modificarea si completarea L. nr. 571/2003 privind CF (M. Of. nr. 74 din 28 ianuarie 2015);

• Normelor metodologice de aplicare, prin H.G. nr. 20/2015 pentru modificarea alin. (6) al pct. 23 din titlul VI „Taxa pe valoarea adaugata” din Normele metodologice de aplicare a L. nr. 571/2003 privind CF, aprobate prin H.G. nr. 44/2004 (M. Of. nr. 46 din 20 ianuarie 2015).

Pentru a veni in ajutorul cititorilor, lucrarea cuprinde si extrase din recursurile in interesul legii si din deciziile Curtii Constitutionale, precum si decizii ale Comisiei fiscale centrale, iar pentru cei interesati de reperarea sediului materiei al anumitor institutii juridice, lucrarea include un foarte util index.

Prezenta lucrare se doreste a fi un instrument de lucru esential pentru oricine este interesat sau lucreaza in domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil.

PRO LEGE – O colecție necesara oricarui jurist:

● reuneste intre copertele fiecarei culegeri informatii esentiale si extinse din domeniul abordat, inlesnind astfel utilizatorului activitatea de informare si de cercetare, reducand semnificativ si eficient timpul dedicat acesteia;

● prezinta pachete de acte normative consolidate, atent selectate in vederea acoperirii domeniului vizat, imbogatite cu note si referinte utile, structurate si evidentiate profesionist si menite a facilita intelegerea vointei si a intentiilor legiuitorului (prin semnalarea si/sau prin prezentarea unor corelatii ori a unor spete relevante, in unele cazuri prin oferirea unor lamuriri punctuale etc.);

 

● seria PREMIUM din cadrul colectiei PRO LEGE este tiparita pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, beneficiaza de grafica si de cromatica speciale (in vederea unui plus de evidentiere a informatiilor-cheie), incluzand totodata un vast material informativ suplimentar;

 

● fiecare culegere in parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activitatii de zi cu zi in cadrul domeniului caruia ii este dedicata si pe care il reprezinta, organizand unitar informatiile necesare unei bune cunoasteri a domeniului respectiv.

 

 

COORDONAREA GENERALA a Colecției PRO LEGE este asigurata de consilier juridic Oliviu Craznic.
 

Limba: romana
Nr. pagini: 576,960
Dimensiuni:
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0918 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.