Partea întreagă [X]. Partea fracţionară {X}. Volumul I

Partea întreagă [X]. Partea fracţionară {X}. Volumul I
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-2693-6
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 456
Format: 165 x 235 mm

DESCRIERE

Partea întreagă [X]. Partea fracţionară {X}. Volumul I

Gheorghe ANDREI; Constantin CARAGEA

Profesorii Andrei şi Caragea sunt renumiţi azi şi prin numărul însemnat de culegeri de probleme apărute în ultimii patruzeci de ani, dar şi prin probleme propuse la etapele olimpiadelor românești.

Culegerea de faţă este dedicată unui subiect important în toate domeniile matematicii: partea întreagă şi partea fracţionară a unui număr. De această noţiune sunt legate importante probleme, unele încă deschise, din teoria numerelor, algebră, analiză matematică.

Cele nouăsprezece capitole ale cărţii fac o trecere prin toate domeniile matematicii unde apare noţiunea de parte întreagă sau parte fracționară. Acestea conţin peste 1700 de probleme, prezentate gradat şi având, în fiecare capitol, un preambul teoretic complet.

O recomand cu mare căldură elevilor care nu neglijează matematica, dar, în primul rând, profesorilor de matematică din gimnaziu şi liceu. Vor găsi suficient material spre a delecta minţile deschise ale copiilor.

 

                                                                                                Prof. univ. dr. Radu Gologan,

Președintele Societății de Științe Matematice
din România

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0785 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.