Suta la suta legume. Gateste legumele din cap pana-n picioare

Suta la suta legume. Gateste legumele din cap pana-n picioare
thumbthumb
Anul publicării: 2015
Pagini: 255
Categoria: Carti de Bucate
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc - in stoc

DESCRIERE

Suta la suta legume. Gateste legumele din cap pana-n picioare - House of Guides

UN PIC DE BOTANICA

Allium cepa, var. Aggregatum, este o plantă bulboasă din familia Liliaceeior precum usturoiul, arpagicul sau sparanghelul. Originară din Asia Centrală, este cunoscută în Franţa încă din perioada secolului al VIIMea şi a ocupat întotdeauna un loc important în bucătărie. Haşmele se împart în două mari familii: haşmele gri şi roz.

PROPRIETĂŢI

Haşma prezintă importante proprietăţi nutritive, care-i conferă numeroase virtuţi medicinale. Concentrată în proteine, este totodată bogată în vitamine, oligoelemente şi minerale.

La fel ca plantele din aceeaşi familie, conţine substanţe sulfuroase responsabile de mirosul ei, dar în egală măsură şi de proprietăţi (în special abilitatea de a fluidiza sângele, benefică pentru sistemul cardiovascular).

Este antioxidantă, antibacteriană şi antialergică. Se foloseşte pentru îngrijirea calculilor renali, inflamaţiilor căilor urinare, anemiilor, durerilor artritice sau reumatice.

PERIOADA RECOLTEI

Din iulie până în august.

PĂSTRARE

Bulbii uscaţi se păstrează într-o pivniţă răcoroasă şi aerisită timp de mai multe luni sau câteva săptămâni la temperatură ambiantă, într-un săculeţ de hârtie.

Haşma gri nu se conservă, în schimb, decât la câteva săptămâni după recoltă. Haşma tocată permite obţinerea unui excelent oţet aromatizat după una sau două luni de macerare.

Parti comestibile
Bulbul şi tijele proaspete.

Limba: romana
Nr. pagini: 255
Dimensiuni: 15X22
An aparitie: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0666 sec