Vatican. Toate picturile şi frescele vechilor maeştri

Vatican. Toate picturile şi frescele vechilor maeştri
thumbthumb
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 529
Categoria: Carti Arta
Preț: 199,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Vaticanul este una dintre minunile lumii. Acest bastion istoric și spiritual al creștinismului găzduiește multe muzee și palate, dar și una dintre cele mai bune colecții de artă ale umanității. Lucrările de interes includ frescele Capelei Sixtine și Pietà a lui Michelangelo; frescele lui Rafael; lucrări de Giotto, Fra Angelico, Tițian și Caravaggio și unele dintre cele mai frumoase statui, manuscrise, lucrări de arhitectură și grădini ale lumii, dar și cele mai prețioase artefacte ale creștinătății.

• Fiecare pictură și frescă expusă la Vatican și aparținând Vechilor Maeștri – pictură europeană de până la 1800 –, plus o selecție de alte peste 300 de lucrări de artă, incluzând pictură modernă, sculptură, tapiserie și alte artefacte.
• Cartea este organizată în 22 se secțiuni reprezentând muzeele și zonele Vaticanului, inclusiv Pinacoteca, Capela Sixtină, Camerele Rafael, Apartamentele Borgia, Palatele Vaticane și bazilica Sfântul Petru.
• Toate cele 976 de lucrări de artă sunt complet adnotate cu titlul lor și numele artistului care le-a creat, data realizării, data nașterii și a morții artistului, materialul folosit și locul în care sunt păstrate la Vatican.
• Cartea include și lucrări din Egiptul antic, din Mesopotamia, Grecia și Roma, dar și multe alte lucrări de artă religioasă și seculară, cuprinzând și o selecție de artă și artefacte din secolul XX.

Limba: romana
Nr. pagini: 529 
Dimensiuni: 28X28
An aparitie: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti Arta

Created in 0.0643 sec