Drept administrativ. Teoria functiei publice II

thumbthumb
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 448

DESCRIERE

Lucrarea de fata reprezinta cel de-al doilea volum al unui ciclu de trei, dintre care cel dintai a fost publicat in anul 2011, intitulat „Drept administrativ. Teoria functiei publice (I). Raportul juridic de serviciu – notiune, natura, parti, obiect si continut”, iar un altul urmeaza sa isi faca aparitia in viitorul apropiat, sub titlul „Drept administrativ. Teoria functiei publice (III). Nasterea, modificarea, suspendarea si incetarea raportului juridic de serviciu. Cariera functionarului public”.

Prezenta carte intreprinde un studiu al notiunii de „functie publica” si, respectiv, al categoriei de „functionar public”, din perspectiva juridica, marsand cu precadere pe marginea deosebirilor ce se impun a fi facute intre diversele categorii de lucratori din administratia publica (functionari publici, pe de o parte, si demnitari, alesi locali, contractuali ori colaboratori ocazionali, pe de alta parte). Mai apoi, se incearca o analiza a impactului pe care dreptul european institutional, dreptul european al drepturilor omului, dreptul constitutional, dreptul administrativ, dreptul muncii si dreptul penal il exercita asupra statutului/regimului juridic al functionarilor publici, cercetare ce se intemeiaza pe o consistenta jurisprudenta, dar si pe un serios bagaj bibliografic.

In sfarsit, este abordata – intr-o maniera relativ minutioasa – institutia raspunderii juridice a functionarilor publici, insistandu-se asupra celei disciplinare si a celei civile, aceasta din urma fiind corelata cu raspunderea patrimoniala a administratiei publice, care s-a revigorat mai ales in contextul determinat de intrarea in vigoare a noului Cod civil, adoptat prin Legea nr. 287/2009.

Limba: romana

Nr.pagini: 448

Dimensiuni:

An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0465 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.