Fabricarea berii, la indemana tuturor

Fabricarea berii, la indemana tuturor
thumbthumb
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 219
Categoria: Poti Face Singur

DESCRIERE

Cum puteti face asta si de ce anume aveti nevoie?

…in carte veti gasi sfaturi experimentate despre recunoasterea si corectarea greselilor in fabricarea berii ...sunt prezentate sfaturi intr-un mod profesionist de autorul Michael Hlatky, in aceast noua editie prelucrata si bogat ilustrata.


"Fabricarea berii la indemana tuturor" nu este prima, ci si cea mai de succes carte din domeniu.

Multe persoane considera ca fabricarea berii trebuie lasata pe mana profesionistilor, insa este posibila obtinerea unei beri pur si simplu gustoasa si acasa, fara un efort tehnic considerabil.


CUPRINS:


Ce este berea?
O scurtă istorie a berii
Legea purităţii berii de la 1516

Apa
Gradul de duritate a apei
Valoarea pH-ului apei

Hameiul
Soiuri de hamei
Adăugarea hameiului

Malţul
Malţificarea
Mărunţirea malţului

Tipuri de malţ speciale
Malţ caramelizat
Malţuri colorate
Malţul verde
Alte malţuri
Malţ lichid

Substituenţii malţului
Zahărul şi caramelul
Aditivi şi mirodenii
Aditivi chimici

Drojdia de bere
Tipuri de drojdie
Drojdia uscată
Drojdia lichidă
Filtrarea mustului

Răcirea şi fermentaţia berii
Depozitarea berii tinere şi fermentaţia secundară
Recipient de plastic
Sită pentru paste
Sac de pânză.
Lingură pentru gătit
Furtun de plastic
Sticle cu capac ermetic de tip "swing-topw”
Termometru
Tinctură de iod
Indicatori de pH
Mustimetru....
Accesorii utile
Recipient de sedimentare
Rezervor de fermentaţie
Rezervor de fermentaţie răcit
Mici sisteme de fabricare a berii pentru acasă şi în localuri
Spaţiul de lucru
Camera de fermentaţie, pivniţa de fermentaţie
Maşini de gătit
Igiena

Măcinarea malţului
Plămădirea malţului
Metoda infuziei
Proba cu iod
Separarea fazelor....
Rezervorul de sedimentare
Fierberea mustului
Must secundar pentru fermentarea secundară
Filtrarea şi răcirea mustului
Determinarea concentraţiei
Adăugarea drojdiei şi fermentarea principală
Fermentarea cu drojdii de fermentaţie superioară
îmbutelierea berii tinere şi maturarea
îmbutelierea în butoaie

Tratarea prealabilă a recipientelor
Etichetele sticlelor
Depozitarea berii
Protocolul de lucru
Degustarea berii

Greşeli în fabricarea berii
Berea nu fermentează
Berea finită are un gust amar
Berea finită are gust prea pronunţat de malţ
Berea finită are gust acru
Berea conţine prea puţin sau deloc acid
Prea mult acid în bere
Alte greşeli
Noile "instalaţii de fabricare a berii"
Procesul de fabricare "Maestrul berarilor" (Braumeister)
Comanda
Plămădire

Desfăşurarea brasajului
Fierberea mustului/a hameiului
Fermentare
Bere din extract de malţ
Weizen bock
Pils
Bere trapistă
Bere Weizen belgiană
Bere Weizen germană
Bere Weizen brună
Altbier
Weizenback blondă şi brună
Kolsch
Bere de export
Bere de secară
„Rauchbier" - Bere afumată
Mărzen
Bere de alac
Bere de cânepă
…………………………



Autor: Michael Hlatky

Limba: Romana
Nr.pagini: 219
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.