Saltul de constiinta

Saltul de constiinta
thumbthumb
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Pagini: 138

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Saltul de constiinta. Eliberarea de obiceiuri invechite si frica - Pema Chodron


...adevărul, cu A mare, a fost rostit de nenumărate ori în istoria spirituală a umanității. De către mistici din toate timpurile, care l-au trăit. A deosebi Adevărul celor care l-au trăit personal, de adevărul izvorât din minte al celor care doar discută despre el este o chestiune de maturitate spirituală.

Pema Chodron este unul dintre maeștrii spirituali ai acestor timpuri ale Transformării de Conștiință. Trăiește Adevărul și îl împărtășește cu aceia care îl pot auzi. Vine din tradiția budhistă, dar Adevărul este universal, oricare ar fi calea pe care vine experiența acestuia.

Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale?

Te poți simți pe Tine, cel adevărat, în spatele tuturor identificărilor, a tuturor jocurilor minții care te țin prizonier, te poți intui, ai certitudinea acelei Ființe splendide care ești, și totuși cazi mereu în hățișurile iluziei.

Cine te poate ajuta? Doar cineva care a străbătut el însuși aceste hățișuri ți-ar putea spune ceva de folos experienței tale.

Pema Chodron, această călugăriță budhistă, maestru de meditație și urmașă a celebrului Chogyam Trungpa, descrie cu simplitate provocările, capcanele și dilemele cu care se confruntă cei aflați pe drumul transformării interioare. Răspunsurile sale sunt simple și clare.

A deveni tu însuți este, în cele din urmă o chestiune de alegere. Dar adevăratele alegeri pot fi făcute atunci când suntem conștienți, atenți și mai ales onești cu noi înșine.

Îndoiala de sine, frica, confortul vechilor obișnuințe sunt depășite atunci când facem, cu adevărat, în inimă, alegerea de a fi liberi.

Fragment din carte

CUM SĂ TE BUCURI DE LUCRURI ASA CUM SUNT ELE

Când începem să vedem clar ceea ce facem, cum ne lăsăm prinşi şi duşi de valul vechilor obiceiuri, tendinţa noastră normală este să ne lăsăm descurajaţi de constatare, să ne-o reproşăm. în loc, am putea înţelege cât de remarcabil e faptul că avem capacitatea de a ne vedea cu sinceritate şi că acest lucru presupune curaj.

Un pas către a ne vedea viaţa ca pe un profesor, şi nu ca pe o povară. Acest lucru implică, în primul rând, să înveţi să rămâi prezent, dar păstrându-ţi simţul umorului si o bunătate iubitoare fată de tine si situaţia exterioară, să înveţi să te bucuri de ingredientul magic al reflexiei oneste despre sine. Chogyam Trungpa numea asta "să ne împrietenim cu noi înşine".

Această prietenie se bazează pe cunoaşterea tuturor părţilor noastre, fără prejudecăţi. Este un tip de prietenie necondiţionată.

Să învăţăm să stăm este esenţial pentru accesarea căldurii înnăscute, pentru a începe să ne iubim pe noi înşine şi să simţim compasiune.

Cu cât stai mai mult prezent cu tine însuţi, cu atât înţelegi mai bine cu ce ne confruntăm cu toţii. La fel ca mine, şi alţii simt durerea şi vor să o facă să dispară. La fel ca mine, aleg abordări care mai mult înrăutăţesc lucrurile.



…în învăţăturile budiste despre compasiune există o practică numită "unul la început şi unul la sfârşit". Când mă trezesc dimineaţa, fac această practică: îmi stabilesc o aspiraţie pentru ziua respectivă.

De exemplu, îmi spun: azi sper să conştientizez de câte ori mă las prinsă. Sau: sper că azi nu voi vorbi sau nu voi acţiona cu mânie.

Incerc să nu îmi propun ceva grandios, cum ar fi: azi mă voi elibera de toate nevrozele. încep cu o intenţie clară şi apoi îmi continui ziua cu ea în minte.

Seara, fac rezumatul zilei. Aceasta e partea cea mai dificilă pentru occidentali...


CUPRINS:

Cum să hrăneşti lupul cel bun
Cum să înveţi să rămâi prezent
Obiceiul evadării

Mişcarea firească a vieţii
Cum să te deblochezi
Avem ce ne trebuie

Cum să te bucuri de lucruri asa cum sunt ele
Cum să ne descoperim deschiderea înnăscută
Importanţa durerii

Prietenie nelimitată
De la individ la lumea întreagă

Limba: romana
Nr. pagini: 138
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0689 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.