Viata dupa viata. Investigarea unui fenomen: supravietuirea dincolo de moartea corpului fizic

Viata dupa viata. Investigarea unui fenomen: supravietuirea dincolo de moartea corpului fizic
-10%
thumbthumb
Preț: 25,20 lei
28,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc limitat
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 203
Format: 13x20
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Viata dupa viata. Investigarea unui fenomen: supravietuirea dincolo de moartea corpului fizic


...publicată pentru prima oară în anul 1975, această explorare devenită clasică a vieţii de după moarte a declanşat o veritabilă revoluţie a atitudinii opiniei publice în raport cu acest subiect, făcând din dr. Moody cea mai proeminentă autoritate la nivel mondial în domeniul experienţelor în apropierea morţii.

...lucrarea Viaţă după viaţă a schimbat pentru totdeauna felul în care este înţeles fenomenul morţii, dar şi viaţa însăşi, fapt care explică vânzarea a milioane de exemplare unor cititori dornici să înţeleagă mai bine acest fenomen atât de misterios.

Istoriile ieşite din comun prezentate în această carte aduc dovezi că moartea fizică este urmată de o altă viaţă, aşa cum depun mărturie cei care au ajuns în această „lume de dincolo”, după care s-au întors înapoi.

Poveştile lor prezintă similitudini izbitoare şi au o natură absolut pozitivă. Relatările lor emoţionante şi inspirate ne prezintă un crâmpei din pacea şi iubirea necondiţionată care ne aşteaptă pe toţi la sfârşitul călătoriei în acest plan fizic.
…………………………………

...in cartea sa, Viaţă după viaţă, Raymond Moody investighează peste o sută de studii de caz ale unor oameni care au experimentat „moartea clinică” şi care au fost resuscitaţi.

Studii precum cele pe care le prezintă dr. Moody în această carte aduc multe clarificări şi confirmă ceea ce ni s-a spus de mai bine de 2000 de ani: că viaţa continuă inclusiv după moartea corpului fizic.

Elisabeth Kübler-Ross, doctor în medicină, autoarea cărţii Despre moarte şi a muri
…………………………………

Fragment din carte:


Ce se intampla atunci cand mori?

Oamenii si-au pus acesta intrebare inca de la inceputul istoriei. De-a lungul ultimilor ani, am avut ocazia sa pun acesta intrebare in fata unor audiente relativ mari, de la studentii cursurilor mele de psihologie, filozofie si sociologie si pana la diferite organizatii ale bisericii, audientele unor emisiuni de televiziune, cluburi civile si colegii mei din diferite societati medicale.

Pot afirma astfel cu toata siguranta ca subiectul trezeste cele mai puternice sentimente, indiferent de categoria emotionala si profesionala careia ii apartin ascultatorii.

...daca dorim sa discutam despre moarte, este important sa transcendem tabuurile sociale si dilemele lingvistice adanc inradacinate care deriva din faptul ca nu am experimentat niciodata acest fenomen.

Una din cele mai comune analogii de acest fel este comparatia dintre moarte si somn. Oamenii isi spun ca moartea este exact cum te-ai duce la culcare.

...In Iliada, Homer numeste somnul: ''fratele mortii'' iar in dialogul intitulat Apologia, Platon pune urmatoarele cuvinte in gura profesorului sau, Socrate, care tocmai fusese condamnat la moarte de un tribunal din Atena: Daca moartea nu este altceva decat un somn fara vise, ea trebuie sa fie ceva minunat
……………………………

Chiar şi cei care au avut anumite convingeri de tip tradiţionalist privind viaţa de apoi par să-şi fi schimbat oarecum opiniile după întâlnirea cu moartea.

De fapt, niciuna dintre persoanele cu care am discutat nu a creionat imaginea tradiţională, mitologică, a ceea ce se află dincolo de moarte.

Nimeni nu a descris paradisul convenţional, cu porţile încuiate de Sfântul Petru, cu străzi pavate cu aur şi îngeraşi înaripaţi ce cântă la harpă, dar nici iadul cu flăcări şi diavoli cu furci în mâini.

În majoritatea cazurilor, modelul de tip răsplată şi pedeapsă al vieţii de apoi este dezavuat chiar şi de mulţi dintre cei care au crezut anterior în el.

Spre uimirea lor, ei constată că până şi în clipa în care cele mai oribile păcate săvârşite de ei în viaţă sunt trecute în revistă în faţa fiinţei de lumină, aceasta nu reacţionează cu mânie, ci cu înţelegere şi chiar cu umor.
……………………………

CUPRINS:


Cuvant inainte

Introducere

Capitolul I
Fenomenul mortii

Capitolul II
Experienta mortii

Inefabilitatea
Ascultarea vestii propriei morti

Sentimentul de pace si liniste
Zgomotul

Tunelul intunecat
Experienta extracorporala

Intalnirea cu ceilalti
Fiinta de lumina

Retrospectiva vietii
Hotarul sau granita

Intoarcerea
Releatarea experientei celorlalti oameni

Efectul experientei asupra vietii traite in continuare
O noua perspectiva asupra mortii

Confirmarea

Capitolul III
Paralele

Biblia
Platon

Cartea tibetana a mortilor
Emanuel Swedenborg

Capitolul IV
Intrebari

Capitolul V
Explicatii

Explicatii supranaturale si naturale
Explicatii psihologice

Capitolul VI
Impresii

Cuvant de incheiere
Multumiri


Autor: Raymond A. Moody Jr.

Limba: romana
Nr.pagini: 203
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0731 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.