Critica ratiunii practice

Critica ratiunii practice
thumbthumb
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Pagini: 288
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

Immanuel Kant expune prinicpiile moralităţii, iar în Critica raţiunii practice îşi construieşte propriul său sistem etic, ceea ce face ca aceasta să fie considerată, după Critica raţiunii pure, a doua sa operă fundamentală.


Cartea cuprinde două din cele mai reprezentative lucrări în care filosoful german îşi expune concepţia morală: Întemeierea metafizicii moravurilor (1785) şi Critica raţiunii practice (1788).

Între cele două lucrări este o atât de strânsă legătură, încât cunoaşterea numai a uneia din ele ne-ar oferi o imagine incompletă asupra concepţiei sale morale.

Immanuel Kant a avansat idei etice şi în alte opere ulterioare (Religia în limitele raţiunii – 1793 sau Metafizica moravurilor – 1797), dar numai în cele reunite în acest volum se ocupă de problemele teoretice ale moralităţii.

Traducerea a fost făcută după ediţia germană din 1956 (Leipzig, Hrsg. Von Raymund Schimidt).

Limba: romana
Nr.pagini: 288
Dimensiuni: 14x20
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0341 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.