Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc
thumbthumb
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 328

DESCRIERE

Lucrarea intitulată „GHID DE CONTABILITATE ȘI LEGISLAŢIE PENTRU CASELE DE AJUTOR RECIPROC (C. A. R.)“, elaborată de doamna expert contabil Viginia Greceanu-Cocoş, este o adaptare la specificul C. A. R.- urilor a Anexei nr. 1 din Odinul MFP nr. 1. 969/2007 privind organizarea şi ţinerea contabilităţii în partidă dublă la persoanele juridice fără scop patrimonial din care fac parte şi C. A. R.-urile.

Prezenta lucrare poate fi considerată drept un tratat de politici contabile ce trebuie aplicate de către C. A. R.-urile pensionarilor care funcţionează după Legea nr. 540/2002, dar pentru care nu au fost elaborate şi norme metodologice de aplicare a legii, ca şi de C. A. R.-urile salariaţilor organizate după alte legi specifice domeniului de activitate.

Prin tematica abordată de autoare şi comentariile făcute la fiecare capitol prezentat, precum şi prin monografiile contabile construite, obiectul lucrării este util tuturor profesioniştilor financiar-contabili organizaţi să desfăşoare activitatea în mod individual sau asociaţi, autorizaţi ca: experţi contabili, contabili autorizaţi, auditori financiari, consilieri fiscali, lichidatori şi celor care sunt angajaţi sau numiţi în asemenea funcţii de către entităţile cu caracter nepatrimonial cum sunt: C. A. R.-urile, federaţiile sportive, sindicatele, patronatele, cluburile, ligile, partidele, asociaţiile profesionale, fundaţiile şi alte oganizaţii neguvernamentale.

Despre importanţa lucrării de faţă, care este a 55-a aparţie editorială a autoarei, scriitoare din anul 1994, nu pot vorbi decât cei care aşteaptă lucrările sale şi care sperăm că o vor primi cu entuziasm și pe aceasta, fiindcă nu există pe piaţa cărţii nicio altă lucrare în acest domeniu. Prima carte adresată organizaţiilor nonprofit elaborată de autoare, intitulată „Administrarea şi legislaţia patrimoniului la asociaţii şi fundaţii“, a fost publicată în anul 1998, urmată de alte ediţii revizuite şi actualizate, sub diverse titluri.

Practica contabilă şi experienţa legislativă acumulată de autoare sunt mobilul care o determină să fie utilă şi celorlaţi semeni şi să scrie pentru aceştia tot ce consideră că nu găsesc pe „internetul atotștiutor“ al generaţiei actuale.

Limba: romana
Nr. pagini: 328
Dimensiuni: 17X24
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0404 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.