Hotul de carti

Hotul de carti
thumbthumb
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
ISBN: 978-606-609-613-3
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 440

DESCRIERE

O carte senzaţionalã, care a captivat încã de la publicare si a câstigat de atunci tot mai mulţi admiratori, numãrând acum milioane şi milioane de fani.
La vârsta de 30 de ani, australianul Markus Zusak se evidenţiase deja ca unul dintre cei mai inovatori şi poetici romancieri ai zilelor noastre. Odatã cu publicarea Hoţului de cãrţi, el a devenit un „fenomen literar“.


A crescut ascultând poveşti despre Germania nazistã, despre bombardarea Münchenului şi despre evreii care erau mânaţi spre lagãre prin micul oraş natal al mamei lui. A ştiut dintotdeauna ce poveste voia sã aştearnã pe hârtie.


Avem în minte aceste imagini cu bãieţi mãrşãluind impecabil si salutând cu „Heil Hitler“ şi ideea cã toatã lumea în Germania gândea la fel. Dar mai existau copii rebeli care nu respectau regulile şi oameni care îi ascundeau pe evrei şi pe alţi oameni în casele lor. Aşadar, Germania nazistã avea si o altã laturã, declara Zusak într-un interviu cu The Sydney Morning Herald.

 

Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi.

 

Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.

Limba: romana

Nr.pagini: 440

Dimensiuni:

An aparitie: 2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0672 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.