Poezii de transformat visele în oglinzi

Preț: 42,42 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786303212814
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 96
Format: 225 x 225

DESCRIERE

Poezii de transformat visele în oglinzi

Autor: Matei Vișniec

Majoritatea poeziilor din această carte se regăsesc în volumele de teatru publicate de Matei Vișniec la Editura Arthur: „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama", „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele", „Capra, Iedul cel Mic și Cumătra Lupoaică", „Povestea regelui supărat pe clovn”, „Cu vaporul printre stele”.

"Am face mult mai bine dacă,

Visând la stele și la astre,

Le-am căuta mult mai aproape:

Aici, în inimile noastre."

 

De o profunzime aparte și cuceritor de simple, cu un firesc dezarmant, poeziile ce apar în piesele de teatru pentru copii ale lui Matei Vişniec pun în scenă marile teme dezbătute în fiecare volum în parte, într-un mod ludic care potențează gravitatea întrebărilor ce străbat toate vârstele vieții. Volumul de faţă pune laolaltă toate poeziile din piesele publicate de Matei Vişniec la Editura Arthur. Cu mult miez sub înveliș de umor, versurile traversează cu blândețe și înțelegere marea de sentimente, atitudini şi gesturi care ne fac oameni: dragostea şi resentimentul, bucuria şi remușcarea, visurile măreţe şi coşmarurile grele, sinceritatea şi prefăcătoria, prietenia şi răzbunarea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0377 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.