Albastru. Istoria unei culori profunde - Michel Pastoureau

Albastru. Istoria unei culori profunde - Michel Pastoureau
PRP: 28,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,80 lei
Diferență: 4,20 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066394253
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 192
Format: 13X20

DESCRIERE

Albastru. Istoria unei culori profunde

Michel Pastoureau

 

 

Află povestea intrigantă a culorii preferate  de majoritatea occidentalilor! 

La început nu a fost albastrul! El lipsește din arta și obiectele primilor oameni și chiar s-a speculat că grecii antici nu ar fi perceput această culoare. Treptat, albastrul devine favorit prin asocierea lui cu Fecioara Maria, apoi cu puterea politică. După aceea, devine culoarea romantismului și a blues-ului, iar în prezent domină pe uniforme și a ajuns să simbolizeze planeta Pământ, pacea și calmul.

Rolul în continuă schimbare al albastrului în societate se reflectă în manuscrise, vitralii, heraldică, îmbrăcăminte, picturi și cultura populară, toate analizate cu farmec în faimoasa carte Albastru, prima din seria dedicată semnificației culorilor semnată de Michel Pastoureau. 

Descoperă cum și de ce a devenit albastrul esențial în cultura noastră și ce conotații are în prezent!

„Albastrul evocă cerul, marea, odihna, iubirea, călătoriile, vacanțele, infinitul. Nu șochează, nu face rău și nu se revoltă. Desigur, îi face pe oameni să viseze (să ne gândim la poeții romantici, la floarea albastră a lui Novalis, la blues), dar acest vis melancolic are ceva anestezic. 
Astăzi, pictăm pereții spitalelor în albastru, colorăm în el toate sedativele, îl folosim în indicatoarele rutiere pentru a exprima ce este permis. Albastrul nu atacă, ci dă asigurări și îi aduce pe oameni împreună. Principalele organizații internaționale au ales toate albastrul ca emblemă, așa că el a devenit culoarea mondială responsabilă cu promovarea păcii și a înțelegerii între popoare.“ - Michel Pastoureau

DESPRE AUTOR

 

Istoric, specialist în culori, imagini și embleme, Michel Pastoureau este director de studii la École Pratique des Hautes Études, unde a condus catedra de Istoria simbolismului occidental. Este președinte al Societății Franceze de Heraldică și Sigilografie. 

 

A publicat numeroase lucrări, unele fiind traduse în peste 30 de limbi. Printre acestea se numără istoriile dedicate principalelor culori, o analiză a relatărilor legate de Cavalerii Mesei Rotunde, o istorie a animalelor celebre și una a heraldicii și emblemelor europene.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0170 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.