Codul divin al vietii - Descopera talente ascunse, inscrise in propriul ADN

Codul divin al vietii - Descopera talente ascunse, inscrise in propriul ADN
thumbthumb
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 191
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Codul divin al vietii - Descopera talente ascunse, inscrise in propriul ADN
 
 
 …timp de mulți ani, caracteristicile genetice care se transmit de la o generație la alta au fost considerate imutabile:
Nu poți face nimic în direcția asta, este ereditar", era fraza repetată la fel de des ca o mantra.

Dar studii recente arată că mediul înconjurător și alți factori externi influențează modul în care genele funcționează.

În afară de factorii fizici și chimici, deja cunoscuți, Dr. Kazuo Murakami ne oferă o nouă perspectivă: modul în care gândim poate activa gene inactive și dezactiva gene active.

Totodată, factorii mentali și emoționali - negativi, de exemplu stresul, și pozitivi, cum ar fi bucuria, recunoștința și spiritualitatea - au o mare influență în activarea sau dezactivarea genelor. Genele dezactivate au potențialul de „a se trezi" și de a transforma astfel personalitatea și înfățișarea umană.

În baza noilor descoperiri științifice și a propriilor observații, autorul cărții Codul divin al vieții ne învață cum să ne trezim aptitudinile latente la orice vârstă. Cum?

Dr. Murakami susține că o atitudine pozitivă poate activa genele necesare pentru a aduce succesul și fericirea în viața noastră, în același timp dezactivându-le pe cele negative. El numește acest proces „gândire genetică" - o abordare științifică a controlului genelor, prin cultivarea entuziasmului și a inspirației.

…………………

„Societatea umană a secolului XXI se confruntă cu provocări care nu pot fi soluţionate doar prin ştiinţă ori religie. Trebuie să îmbinăm înţelegerea spirituală şi cunoaşterea ştiinţifică modernă pentru a depăşi suferinţa cu care se confruntă omenirea. Cercetările atât de importante realizate de Kazuo Murakami ne duc mai aproape de acest scop.” Dalai Lama

Despre autor:

Dr. Kazuo Murakami
este unul dintre geneticienii de varf din intreaga lume si profesor emerit la Universitatea Tsukuba, una dintre universitatile japoneze de elita. In 1963 si-a luat doctoratul in Chimie agricola la Facultatea de Agricultura a Universitatii Kyoto, devenind apoi cercetator la Universitatea Oregon Health & Science.


In 1976, dr. Murakami si-a inceput cariera didactica la Universitatea Vanderbilt, ca profesor asistent. A fost numit apoi profesor de biochimie aplicata la Universitatea Tsukuba in 1978, unde a inceput cercetarile genetice.

In 1983, a decodificat enzima renina umana cu rol important in tratarea hipertensiunii care i-a adus aprecierea internationala. In 1990 a castigat Premiul pentru Cercetare Max Planck.

In 1994 a devenit director al Centrului de Cercetare Avansata Tsukuba, de la Universitatea Tsukuba. In 1996 i-a fost inmanat Premiul Academiei Japoneze, ca recunoastere a realizarilor sale profesionale.


Fragment din carte:


Genele noastre acţionează înainte ca noi să gândim

Există un alt aspect pe care aş dori să-l menţionez în privinţa procesului de gândire uman. Majoritatea persoanelor cred că cel mai important rol în controlarea acţiunii îl are creierul.

De fapt, celulele şi reţeaua care conectează celulele sunt responsabile de acest lucru, precum şi genele care ordonează celulelor. Funcţionarea creierului depinde de informaţia conţinută în celulele creierului.

In acest sens, genele acţionează ca principalul panou de control al corpului. Dacă este posibil pentru noi să controlăm mecanismul de activare/dezactivare al genelor, atunci trebuie să ne cunoaştem mult mai bine genele.

Ar trebui să fim atenţi la mesajele pe care le trimitem acestora. Ne-ar putea fi chiar util să vorbim cu genele noastre astfel: "Hei! Mă bucur să văd că sunteţi într-o formă atât de bună astăzi.

Faceţi o treabă excelentă." Deoarece oricum purtăm un dialog constant cu noi înşine, nu e rău să dirijăm gândurile pozitive înspre gene.…

Când suntem îngrijoraţi, urmăm un scenariu scris dintr-o perspectivă negativă.

Pe de altă parte, când ieşim afară într-o dimineaţă însorită, este foarte posibil să exclamăm: "Ce zi minunată! Mă simt excelent!" în acel moment, celulele noastre au de câştigat.

…………………

CUPRINS:

Prefata
Introducere

I. DESCIFRAREA MISTERULUI VIEŢII

II. CUM SA NE ACTIVAM GENELE

III. ATITUDINEA INTERIOARĂ ŞI MEDIUL ÎN CARE TRĂIM NE POT INFLUENŢA GENELE

IV. LECŢII DE VIAŢĂ DIN LABORATOR

V. MIRACOLELE TIPARULUI VIEŢII

VI. ÎMBINAREA ŞTIINŢEI CU DIVINULAutor: Kazuo Murakami

Limba: romana
Nr.pagini: 191
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0211 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.