Crescatoria de prepelite
DESCRIERE
In contextul in care, in România, consumul de ouă de prepeliţă este acoperit doar în proporţie de 50% de piaţa internă, restul fiind suplinit din import inceperea unei afaceri precum infiintarea unei crescatorii de prepelite, nu poate fi decat oportuna in condiile economice din prezent. De altfel, o astfel de afacere este chiar la indemana oricui, fondurile investite la inceput putand fi foarte mici. Practic, se poate incepe cu un numar redus de prepelite urmand ca pe parcurs, pe masura ce vanzarile cresc, sa se dezvolte si efectivul de pasari.
CUPRINS
CAPITOLUL I. Introducere în coturnicultură
Istoric.
Importanţa creşterii prepeliţelor
Vânătoarea
CAPITOLUL II. Să cunoaştem prepeliţele
Rase de prepeliţe
Anatomie
CAPITOLUL III. Creşterea prepeliţelor
Adăpostul (Coteţul prepeliţelor)
Tehnologii de creştere a prepeliţelor
Tehnologia necesară.
Incubaţia
Creşterea puilor.
Hrana necesară
CAPITOLUL IV. Riscurile de îmbolnăvire. Prevenirea şi tratarea bolilor
Prevenirea bolilor
Principalele boli ale prepeliţelor
Utilizarea medicamentelor
CAPITOLUL V. Produsele valorificabile
Valorificarea cărnii de prepeliţă
Ouăle de prepeliţa. Structură şi compoziţie chimică.
Valorificarea deşeurilor (dejecţiile) şi a fulgilor
CAPITOLUL VI. Recomandări culinare şi medicale
Preparate culinare din carne de prepeliţă
Preparate culinare cu ouă de prepeliţă
Recomandări medicale
BIBLIOGRAFIE
autor: Mihaela Vasioiu
Limba: romana
Nr.pagini: 144
Dimensiuni:
An aparitie: 2013
Top 10
-Cărți noi
-- 104,50 leiPRP: 110,00 lei
- 41,65 leiPRP: 49,00 lei
- 34,00 leiPRP: 40,00 lei
Promoţii
-- 140,00 leiPRP: 149,00 lei
- 7,92 leiPRP: 9,00 lei
- 104,50 leiPRP: 110,00 lei
RECENZII