Cultura radacinoaselor

Cultura radacinoaselor
thumbthumb
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 108

DESCRIERE

Cultura radacinoaselor - Uleanu Florina, Victor Popescu

Din aceasta grupa fac parte multe plante legumicole cu agrotehnica asemanatoare, incadrate in mai multe familii botanice:

Fam. Umbelliferae: morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina

Fam. Chenopodiaceae: sfecla rosie

Fam. Cruciferae: ridichile, napul comestibil

Fam. Asteraceae: scortonera si barba caprei

Fam. Malvaceae: batat


…plantele din aceasta grupă preferă climatul răcoros şi umed, de aceea sunt răspândite până la 1000-1500 m altitudine şi pana la 70 grade latitudine.

In afara de rădăcini, de la pătrunjel, sfeclă şi ţelină se consuma si frunzele.

Tehnologiile lor sunt simple, culturile înfiinţandu-se prin semanare directă cu excepţia ţelinei.

Culturile în ogor propriu se seamănă în prima epocă.

Culturile se înfiinţează primăvara, iar unele dintre ele (pătrunjel, păstârnac) pot fi înfiinţate chiar din toamnă, având cerinţe scăzute faţă de temperatură;

Nu suportă îngrăşăminte organice nedescompuse aplicate in anul culturii, cu excepţia ţelinei şi batatului.

Rădăcinoasele se păstrează bine în timpul iernii, cu excepţia ridichilor de lună, de vară şi a batatului.

Cu excepţia ridichilor de lună, sunt plante bienale, care în primul an formează o rozetă de frunze şi rădăcina îngroşată, iar în anul al doilea, tulpina floriferă, flori, fructe şi seminţe.

Necesită un sol bine pregătit, bogat în substanţe nutritive, curat de buruieni, deoarece seminţele sunt mici şi culturile au o densitate mare...


CUPRINS:

LEGUMELE PENTRU RĂDĂCINI

I. MORCOVUL

Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii
Producerea seminţelor

2. PĂTRUNJELUL PENTRU RĂDĂCINI

Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice |
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii

3. PÂSTÂRNACUL.

Originea şi aria de raspândire
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii
Producerea seminţelor

4. ŢELINA PENTRU RĂDĂCINI

Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii
Producerea seminţelor

5. SFECLA ROŞIE

Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigente ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii
Producerea seminţelor

6. RIDICHIILE

Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii
Producerea seminţelor

7. SCORŢONERA

Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Tehnologia culturii

8. BATATUL

Origine şi răspândire
Importanţa alimentară şi economică
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia culturii

9. BARBA CAPREI

10. BROJBA

Origine şi raspândire
Importanţa culturii
Particularităţi botanice
Exigenţe ecologice
Soiuri
Tehnologia de cultură

11. NAPUL COMESTIBIL

Origine şi răspândire
Importanţa culturii
Recomandări terapeutice
Caractere botanice şi biologice
Exigenţe ecologice
Tehnologia culturii
Producerea seminţelor

12. HREANUL

Origine şi arie de răspîndire
Importanţă alimentară şi economică
Recomandări terapeutice
Particularităţi botanice şi biologia în relatie cu tehnologia
Exigenţe ecologice
Soiuri cultivate
Tehnologia culturii hreanului

Limba: romana

Nr.pagini: 108

Dimensiuni: 13x20

An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0437 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.