Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie - Ediţia a II-a

Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie - Ediţia a II-a
thumbthumb
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 548
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie

Ediţia a II-a

 

Cartea lui Stanislav Grof cuprinde două abordări diferite ale psihoterapiei. Pe de o parte, autorul face o recapitulare exhaustivă a principalelor teorii şi principii din psihologia şi psihiatria modernă insistând, pe bună dreptate, asupra ideilor formulate de cei mai importanţi reprezentanţi ai acestora: Freud, Jung, Adler etc. , iar, pe de altă parte, propune o schimbare de paradigmă, accentuând rezultatele cercetărilor sale întreprinse cu ajutorul substanţelor psihedelice.

Dincolo de raţiune se găsesc aşa-numitele tărâmuri transpersonale, pe care chiar şi omul de ştiinţă de azi nu poate şi nu mai trebuie să le ignore. Concepţia newtonian-carteziană despre lume trebuie înlocuită cu o viziune nouă, de natură spirituală, care să reflecte poziţia omului ca element constitutiv al Universului, participant la existenţa unor lumi fascinante, de unde îşi poate extrage cunoaşterea şi metodele potrivite de abordare a unor manifestări patologice.

Metodele lui Grof au dat rezultate, iar cercetarea sa poate reprezenta un punct de cotitură în evoluţia psihoterapiei şi a instrumentarului său ştiinţific.

 

Autor: Stanislav Grof

Limba: romana
Nr.pagini: 548
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.