Drept comercial. Introducere. Persoana fizica

DESCRIERE

Lucrarea Drept comercial. Introducere. Persoana fizica. Persoana juridica prezinta evolutia unor institutii si a dreptului comercial ca ramura de drept, dar si ca disciplina de studiu, in contextul evolutiei dreptului privat roman dupa adoptarea si intrarea in vigoare a Codului civil actual.

Este prezentata, in acest context, in afara elementelor generale ale activitatii comerciale, o institutie esentiala pentru dreptul comercial, si anume aceea a profesionistilor sau, cum se retine in lucrarile de specialitate, a profesionistilor-comercianti.

Studiul urmareste sa prezinte categoriile de profesionisti care desfasoara activitati de productie, comert ori prestari servicii – persoane fizice si persoane juridice -, precum si obligatiile profesionale ale acestora in contextul modificarilor intervenite in legislatia speciala. De asemenea, un loc important este rezervat in cadrul lucrarii societatilor comerciale.

Intrucat sunt prezentate nu numai aspecte teoretice, ci si exemple din jurisprudenta si modele de acte constitutive, lucrarea este deopotriva utila atat studentilor, cat si practicienilor dreptului.

Limba: romana
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0764 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.