In cautarea Sufletului Craciunului

In cautarea Sufletului Craciunului
thumbthumb
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 136

DESCRIERE

In cautarea Sufletului Craciunului - R. D. Mottok

Un ajutor neaşteptat

...în vreme ce Amadora fi tovarăşii eipărăieau ţinutul grubilor, Ingerul Gabriei si străjerii săi, pe numele lor Amaru şi Karîm, goneau purtaţi de Vânt către ţinuturile dinspre Răsărit Zburau fără zăbavă, dar fir! să întâlnească vreun semn al trecerii celui care furase globurile.

Ajunseră în cele din urmă tocmai la Farul de la Capul Bunel Vestiri, Cei care cunoşteau tărâmurile astea spuneau despre ele că sunt un fel de capăt al Pământului, lucru care ar fi putut fi adevărat, pentru că Parul, o impunătoare construcţie din piatră, străjuia cel mai de răsărit punct de pământ bătut de picior.

Stâncile pe care fusese înălţat intrau adânc, ca un pinten, în mare. Ochiul Iui aprins iscodea departe apele agitate de furtuni şi avertiza corăbiile temerare de apropierea hotarului de stâncă.

Vântul de Răsărit îi lăsase pe călătorii săi pe platoul de piatră, chiar lângă treptele care duceau la intrarea în far. Locul părea pustiu.

Gabriel se apropie de marginea prâpastiei. Căuta un semn al trecerii globurilor dincolo de hotarul de piatră. încercă să privească în jos, de-a lungul peretelui măcinat de vreme, de vânt şi de apă.

Bucăţi mari de gheaţă se legănau în ritmul curenţilor şi se izbeau încet de dantela de piatră. Vântul ridica până la el fuioare sărate şi reci. Nu văzu nimic, niciun semn. Se întoarse către ceilalţi şi le spuse hotărât:

Mai departe nu vom merge! Este puţin probabil să fi dus cineva Globul dincolo de stâncile acestea.

~ Mda, nici eu nu cred, Nu e nici urmă de Sufleţel. Karim, tu ce zici?

— Păi, eu zic să ne întoarcem acasă, poate ceilalţi au avut mai mult noroc. Şi oricum, aerul ăsta îngheţat nu-mi prieşte, flacăra mea abia mai pâlpâie.

Cei doi străjeri ai lui Gabriel erau nerăbdători să se întoarcă acasă.

Le era teamă de întinderea nemărginită de apă de dinaintea lor. Nici Gabriel, chiar purtat de aripi, nu ar fi putut zbura la nesfârşit, avea nevoie de un petic de pământ pentru a se odihni.

— Da, ne întoarcem acasă. Unde-i Vântul? A plecat, ne-a lăsat aici?

— Nu, Gabriel... uite-ljos, se joacă puţin.

Amaru nu apucă să termine de vorbit, că uşa de fier a farului se deschise cu un scârţâit greu. !n prag se conturară câteva siluete, nu mai înalte decât ei.

Primele două ieşiră, luminate din urmă de două pâlpâiri triste, urmate de alte două. Cei care coborau treptele de piatră erau doi îngeri păzitori, însoţiţi de străjerii lor. Toţi aveau capetele plecate şi priveau in gol, fără speranţă.

Limba: romana
Nr. pagini: 136
Dimensiuni: 18X21
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0699 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.