Învăț să scriu! Comunicare în limba română

DESCRIERE

Învăț să scriu! Comunicare în limba română

Mirela Mihaescu, Stefan Pacearca, Anita Dulman, Crenguta Alexe, Otilia Brebenel
 
 

Prin conţinutul său, caietul dezvoltă, în principal, deprinderi de scriere corectă și caligrafică, dezvoltă capacitatea elevilor de a exprima în scris idei și sentimente, dar oferă și contexte de exersare a actului citirii, de îmbogăţire a vocabularului.

Caietul conține spații cu liniatură specifică alocate scrierii pentru copiere, transcriere, completare de propoziții, formulare de enunțuri, precum și exerciții variate care vizează domeniile: citire/ lectură,  scriere/ redactare, elemente de construcție a comunicării. 

Sarcinile de lucru sunt atractive, au grade diferite de dificultate, oferă contexte multiple și variate de exersare a scrisului, de automatizare a citirii și de conștientizare a conținutului citit. Jocurile au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

În plus, alte puncte forte ale acestei lucrări sunt:

  • încurajează activitatea independentă a elevilor, dar îi implică și în activități practice care necesită lucrul în grup.
  • propune activități ce au la bază conceptul de învățare prin intermediul jocurilor educaționale. Astfel copiilor le este formată o atitudine pozitivă în raport cu școala și educația.
  • contribuie la dezvoltarea creativității și imaginației prin activități de tipul „Desenează diferite ființe sau obiecte ale căror denumiri încep cu sunetul M. Folosește tehnica amprentării, ca în model“.
  • exercițiile sunt însoțite de ilustrații plăcute, care încurajează implicarea copiilor atât în studiul individual, cât și în lucrul la clasă.
  • învață copiii să lucreze în echipă prin activități de tipul „Lucrați împreună“, să comunice și să accepte opiniile celorlalți colegi.

Prin maniera în care este structurat, caietul contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare, cele zece unități de învățare oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților de citit-scris, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare, precum și contexte de ameliorare sau dezvoltare a nivelului atins de fiecare în dobândirea unei competențe specifice.

Auxiliarul conține pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale, pagini pentru ameliorare (Pentru a merge mai departe) și dezvoltare (Un pas spre Excelent), repere pentru reglare (Ai rezolvat asemănător).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0285 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.