Istoria culturii si civilizatiei (Volumele 4 si 5)

Istoria culturii si civilizatiei (Volumele 4 si 5)
Preț: 63,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 1006
Format: 13X20
Categoria: Carti Arta

DESCRIERE

Istoria culturii si civilizatiei (Volumele 4 si 5)

Ovidiu Drimba

 
Termenul ,,Ev Mediu" - vag definit si ca perioada de timp si ca apelativ - este o eticheta utilizata in mod curent ca o subdiviziune a istoriei universale; o eticheta scolastic necesara, dar inexacta. "Orice epoca poate fi numita un <>, o tranzatie intre trecut si viitor" (R.S. Lopez). Dar o perioada istorica atat de lunga - de un mileniu! - mai poate fi considerata o simpla epoca "de tranzitie"?
 
Dealtrninteri, s-a remarcat ca o diviziune operata in acest mod este nu numai gresita, dar nici nu are un sens decat raportata la Europa (si, in structura sa complexa si caracteristica, la Europa occidentala). In schimb, nu poate fi aplicata nici Imperiului bizantin, unde traditiile antice s-au mentinut viguroase cel putin pana in sec. VII (disparand apoi cu mult inainte de cucerirea Constantinopolului din 1453); nici Orientului Apropiat, unde, incepand din sec. VII se formeaza si se extinde o noua civilizatie care dureaza si azi; si cu atat mai putin indepartatei Asii, unde formele unei vieti ,,medievale" - ideologie, mentalitate, institutii, - s-au prelungit pana in secolul trecut. - "Istoria nu cunoaste diviziuni, si suprapuneri le cronologice sunt totdeauna inevitabile. Adoptam date si denumiri traditionale; dar esentiala este continuitatea istoriei, absenta hiatului" (Ed. Perroy).


Volumul 4 - sumar:

- Cultura si civilizatia celtilor
- Cultura si civilizatia popoarelor germanice
- Cultura si civilizatia bizantina
- Cultura si civilizatia araba

Volumul 5 - sumar:

- Civilizatia Evului Mediu
- Inceputurile Evului Mediu
- Structurile politice si administrative
- Economia rurala
- Clasele si categoriile sociale
- Societatea feudala
- Activitatea comerciala
- Mestesugarii si tehnologia. Corporatiile
- Organizarea militara
- Cruciadele
- Dreptul si justitia
- Viata cotidianaNr. pagini: Vol 4 - 559, Vol 5 - 447

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0791 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.