Obligatiile

DESCRIERE

Obligația este expresia juridică cea mai obișnuită a raporturilor dintre persoane.

Dreptul obligațiilor este deci coloana vertebrală a dreptului privat. Cele trei părți ale lucrării (răspunderea delictuală, contractele și cvasi-contractele, regimul general al obligației), expun dreptul pozitiv actual și fermenții evolutei sale: influentele străine și unificarea europeană, protecția neprofesionistului, rolul judecătorului față de contract, dezvoltarea izvoarelor unilaterale de obligații.

Lucrarea vrea să îmbine precizia referințelor cu deschiderea spre problemele umane.
Lucrarea este una de referință în materia obligațiilor, se adresează cadrelor universitare, practicienilor, studenților și celor care vor să aprofundeze materia obligațiilor și dreptul francez, fiind foarte bine documentată, având o practică judiciară bogată, relevantă pentru instituțiile tratate.

Philippe Malaurie este profesor emerit la Universitatea Pantheon-Assas (Paris II). A scris numeroase lucrări de drept civil și jurisprudență, dintre care menționăm: Cours de droit civil, Droit civil 2002: Les biens, la publicite fonciere, La Famille, Droit et litterature: Une anthologie, Les Successions, les liberalites etc.

Laurent Aynes este profesor la Universitatea Pantheon-Sorbonne (Paris I). A scris numeroase lucrări de drept civil, dintre care menționăm: Cours de droit civil: Les sûretés, la publicité foncière, Les biens, Les regimes matrimoniaux etc.


Philippe Stoffel-Munck este profesor la Universitatea Phanteon Assas( II).

Limba:romana

Nr.pagini:928

Dimensiuni:

An aparitie:2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0699 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.