Plante in ajutorul altor plante

Plante in ajutorul altor plante
thumb
Preț: 12,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Plante in ajutorul altor plante - Bernard Bertrand

Cum să utilizaţi cel mai bine extractele

Dacă, odată ajunşi la acest capitol, aţi reuşit să strângeţi o colecţie frumoasă de butoiaşe (atenţie la rubla fermentaţie!), a venit momentul să aflaţi cum sa utilizaţi preţioasele produse.

Ca şi la preparare, şi la administrarea extractelor din plante trebuie să renunţaţi la aproximări şi să fiţi atenţi la detalii.

Există câteva reguli esenţiale, care trebuie să fie respectate cu rigurozitate, altfel veţi irosi munca se câteva săptămâni pe care aţi depus-o pentru prepararea extractelor.

De multe ori, aceste reguli sunt de bun simţ, ca, de exemplu, să nu le administraţi se plante care au nevoie de apă. Cu toate acestea, experienţa ne-a arătat că repetarea lor aici nu este inutilă.

Insă înainte de a aborda aceste tratamente rebuie să ştiţi pentru ce le veţi desfăşura. Amintiţi-va ce am spus în introducere cu privire la schimbarea perspectivei...

Această nouă perspectivă trebuie să se manifeste mai ales aici. Prima dvs. grijă ar trebui să fie să interveniţi din timp pentru a asigura plantelor toate şansele de a fi sănătoase. Anticiparea ar putea fi cuvântul-cheie al acestei metode.

Dacă simţiţi că plantele Dvs. vor fi stresate, puneţi mâna pe pulverizator pentru a le ajuta să treacă peste acea perioadă dificilă. La semănat, mutare, plantare, dar si după altoire, tăiere, înmugurire, această etapă poate avea loc oricând.

Aveţi grijă, insă, să nu cădeţi în exces, deoarece, şi aici, ca şi în alte cazuri, ce-i mult nu-i bun, iar tratamentele prea frecvente pot duce la reacţii negative.

Ţineţi minte că, pentru plantele erbacee (legume, flori, gazon etc.), un tratament la 10-15 zile cu substanţe biostimulatoare, în funcţie de etapa vegetativă, este suficient.

In cazul lemnoaselor este de ajuns să efectuaţi trei-patru tratamente pe an, în momentele cele mai importante de dezvoltare (înmugurire, înflorire, formarea fructelor etc.).

Atenţie, însă, nu uitaţi că natura rămâne cel mai ieşit din comun teritoriu, unde ne putem confrunta cu cele mai mari excepţii de la regulă... Astfel, cele mai bune planuri de tratament incep printr-o etapă de observare minuţioasă...


CUPRINS:

Trăiască urzicultura!
Cuvânt înainte
în loc de preambul

CUM ACŢIONEAZĂ EXTRACTELE

Convieţuirea plantelor cu paraziţii
Acţiune multiplă
O nouă perspectivă
Atuurile extractelor
O problemă de organizare
Nu aveţi nevoie de echipament de protecţie

CUM FACEM SĂ NE REUŞEASCĂ EXTRACTELE

Extractele fermentate
Cu ce apă lucrăm?
Cu ce recipiente lucrăm?
Volumul contează
Dozarea plantelor
Controlarea fermentaţiei
Stadiul dorit... şi mirosurile
Filtrare minuţioasă
Două experienţe de teren
Termenul de valabilitate
De ce nu ne ies extractele?
Apa înainte de toate!
Decocturile
Organic teas
Infuziile
Maceraţiile
Materialele ideale
... pentru măsurători
...şi pentru tratamente

PLANTELE CARE AJUTĂ ÎN GRĂDINĂ

De ce să alegem aceste plante?
Cultivăm sau recoltăm din natură?
Cum ne facem un stoc de plante

UTILIZAREA EXTRACTELOR

Aportul pe care îl aduce solului extractul fermentat

Limba:Romana
Pagini: 118
Dimensiuni: 13X20
Data aparitiei:2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.