Sufletul neinlantuit. O calatorie dincolo de frontierele eului limitat

Sufletul neinlantuit. O calatorie dincolo de frontierele eului limitat
-10%
thumbthumb
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 236
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Indiferent dacă este prima ta explorare a spaţiului interior sau dacă ţi-ai dedicat întreaga viaţă călătoriei spirituale, această carte te va ajuta să îţi transformi relaţia cu tine însuţi, dar şi lumea din jurul tău.

Cine eşti tu cu adevărat?

Cum te-ai simţi dacă ai fi eliberat de orice limitare şi dacă te-ai putea dilata în afara hotarelor tale?

Ce poţi face zi de zi pentru a descoperi această pace şi această libertate interioară?


Sufletul neînlănţuit îţi oferă răspunsuri simple, profunde şi intuitive la aceste întrebări. Indiferent dacă este prima ta explorare a spaţiului interior sau dacă ţi-ai dedicat întreaga viaţă călătoriei spirituale, această carte te va ajuta să îţi transformi relaţia cu tine însuţi, dar şi lumea din jurul tău.

Sufletul neînlănţuit începe prin a-ţi explica relaţia pe care o ai cu gândurile şi cu emoţiile tale, ajutându-te să descoperi sursa şi fluctuaţiile energiei tale interioare. În continuare, cartea îţi prezintă ce poţi face pentru a te elibera de gândurile, emoţiile şi tiparele energetice obişnuite, care îţi limitează conştiinţa. În final, ea îţi arată cu o claritate neobişnuită calea către o viaţă trăită într-o libertate deplină a fiinţei tale lăuntrice.

„Orientul şi Occidentul sunt fundamental diferite, dar Michael Singer reuşeşte să creeze o punte de legătură între cele două mari tradiţii spirituale, în această carte strălucită care ne învaţă cum putem reuşi în viaţa spirituală şi în încercările de zi cu zi. Freud spunea că viaţa este alcătuită din iubire şi din efort. Cu o mare elocvenţă şi cu o logică impecabilă, geniala carte a lui Singer completează acest concept explicându-ne că cele două aspecte sunt polii opuşi ai aceleiaşi devoţiuni altruiste.” Ray Kurzweil, inventator, laureat al Medaliei Naţionale pentru Tehnologie şi autor al cărţilor Era maşinilor spirituale şi Unicitatea este aproape

------------------------------


„Această carte este esenţială, reprezentând o categorie de sine stătătoare. În cuvinte simple, care descriu însă concepte uimitor de profunde, Michael Singer îl conduce pe cititor de-a lungul unei călătorii ce începe cu conştiinţa înlănţuită de ego şi se încheie cu o stare de libertate interioară perfectă, care transcende imaginea mioapă de sine a egoului. Cartea lui Michael Singer este un dar nepreţuit pentru toţi cei care au căutat un răspuns spiritual fără să îl găsească şi care îşi doresc o viaţă mai creatoare, mai bogată şi mai semnificativă.” Yogi Amrit Desai, pionier de recunoaştere internaţională al yogăi moderne

-----------------------------------

„Acurateţea şi simplitatea acestei lucrări reflectă măiestria autorului ei.” James O’Dea, preşedinte al Institutului de Ştiinţe Noetice (IONS)

-------------------------------

Fragment din carte:

…călătoria ta interioară depinde în totalitate de înţelegerea faptului că singura modalitate de a descoperi pacea interioară şi mulţumirea deplină constă în a nu te mai gândi la tine însuţi. Tu nu vei fi pregătit pentru creşterea spirituală până când nu vei înţelege că „eul” care vorbeşte în permanenţă în mintea ta nu va fi niciodată satisfăcut. El are întotdeauna o problemă sau alta.

Sincer acum, când a fost ultima oară când nu te-a deranjat absolut nimic? Înainte de a avea problema curentă, tu ai avut o altă problemă. Dacă eşti înţelept, îţi poţi da seama că după rezolvarea actualei probleme va urma o alta, şi aşa mai departe.

Pe scurt, tu nu te vei putea elibera vreodată de probleme până când nu vei scăpa de acea parte a minţii tale care caută cu lumânarea problemele.

Atunci când te deranjează ceva, nu te mai întreba: „Ce pot face în legătură cu această problemă?”, ci: „Ce parte din mine este deranjată de această problemă?” Dacă te vei întreba: „Ce pot face în legătură cu această problemă?”, vei cădea automat în capcana convingerii că în lumea exterioară există o problemă pe care trebuie să o rezolvi.

Dacă doreşti să experimentezi cu adevărat pacea interioară indiferent de situaţiile prin care treci, trebuie să înţelegi de ce le percepi sub formă de probleme. Spre exemplu, dacă te simţi gelos sau invidios, în loc să încerci să te protejezi, ai face mai bine să te întrebi: „Ce parte din mine se simte geloasă (sau invidioasă)?” Această întrebare te va determina să priveşti în interiorul tău şi să înţelegi că există în tine un aspect care are o problemă cu gelozia (sau cu invidia).

Dacă poţi vedea cu claritate această parte afectată, întreabă-te: „Cine este cel care percepe acest lucru? Cine este cel care observă această tulburare interioară?” Aceasta este soluţia pentru toate problemele tale. Simplul fapt că îţi poţi contempla tulburarea arată că tu nu eşti una cu ea.

Orice act de contemplaţie presupune o relaţie între un subiect şi un obiect. Subiectul este numit „Martorul”, căci el este cel care asistă la ceea ce se întâmplă. Obiectul este ceea ce vezi, în cazul de faţă starea de tulburare interioară. Acest mecanism de conştientizare obiectivă a problemelor noastre interioare este întotdeauna mai eficient decât risipirea noastră în situaţia exterioară.

Aceasta este diferenţa esenţială între o persoană orientată către spiritualitate şi una orientată către lumea exterioară. A fi orientat către cele lumeşti nu înseamnă neapărat a avea bani sau un statut social. Înseamnă să crezi că soluţia la problemele tale interioare se găseşte în lumea exterioară, şi că dacă vei schimba această lume, problema ta se va rezolva.

Niciun om nu ajunge însă la pacea interioară doar schimbând un lucru sau altul din lumea exterioară. Aşa cum spuneam, mintea noastră înlocuieşte orice problemă cu o alta. Singura soluţie reală care permite ieşirea din acest cerc vicios constă în a juca rolul de martor, schimbându-ţi astfel complet cadrul de referinţă.
-----------------------------------

CUPRINS:


Mulţumiri
Introducere

Partea I: Trezirea conştiinţei

1 – Vocea din interiorul capului tău

2 – Colegul de cameră din interiorul tău

3 – Cine eşti tu?

4 – Sinele lucid

Partea a II-a: Experimentarea energiei

5 – Energia infinită

6 – Secretele inimii spirituale

7 – Transcenderea tendinţei de a te închide

Partea a III-a: Eliberarea de sine

8 – Detaşează-te chiar acum sau suportă căderea

9 – Scoaterea ghimpelui interior

10 – Cum să furi libertate pentru sufletul tău

11 – Durerea – preţul libertăţii

Partea a IV-a: Transcenderea

12 – Dărâmarea zidurilor

13 – Mult dincolo de această lume

14 – Detaşarea de falsa soliditate

Partea a V-a: Trăirea vieţii de zi cu zi

15 – Calea fericirii necondiţionate

16 – Calea spirituală a non-rezistenţei

17 – Contemplarea morţii

18 – Secretul Căii de Mijloc

19 – Ochii plini de iubire ai lui Dumnezeu

Referinţe

 
Autor: Michael A. Singer

Limba: romana
Nr.pagini: 236
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0700 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.