Dulci - Jurnalul unui caine scris de un puric Dan (Dan Puric)

Dulci - Jurnalul unui caine scris de un puric Dan (Dan Puric)
thumb
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069371817
Anul publicării: 2015
Pagini: 183
Format: 13X20

DESCRIERE

Dulci - Jurnalul unui caine scris de un puric Dan (Dan Puric)

 

 

 

Draga Astor
(a treia scrisoare)

Din motive încă necunoscute mie, dar care pe tati l-au marcat profund, ne-am mutat cu locuinţa.

Ne-am mutat de la o casa cu trei camere într-o garsoniera. Ce este garsoniera? Un coteţ mai mare!

Starea lui tati nu mi-a plăcut deloc. Este cuprins de o tristete profundă. Parcă necazurile mai multor generatii s-au adunat brusc şi l-au înconjurat.

Cred ca este profund decepţionat de oameni. Ce să-ţi spun, tati a început încet, încet să devină unul de-ai noştri, adică un câine veritabil.

Pesemne de aia pe mine mă înţelege mai mult şi mai deloc pe semenii lui. Totuşi, ca un om să aprecieze viaţa unui câine înseamnă că semenii lui, oamenii, i-au făcut mari necazuri, i-au pricinuit nespuse suferinţe.

Am incercat să-l scot din starea asta, apucându-l cu colţii de mânecă şi trăgându-l. I-am adus mingea, să ne jucăm.

Degeaba, tot ce a făcut, a făcut din inerţie. Il cunosc, o să-i ia ceva vreme ca să-şi revină la normal. Cu toate că tati este un om aparte.

Este un fel de om-câine, adică ştie să sufere în tăcere şi să nu urască pe cel care i-a pricinuit suferinţa, aşa cum noi nu ţinem minte nedreptatea stăpânului atunci când acesta ne-o face.

…………………

O observaţie aparte

Astăzi l-am auzit pe tati, în timp ce vorbea cu un prieten, făcându-mi în mod indirect cea mai frumoasă declaraţie de dragoste, atunci când a spus că în clipa în care eu am sosit în viaţa lui, el era pe cale să-şi piardă copilăria, lucru cel mai grav care se poate întâmpla în viaţa unui om.

Tati a spus mai apoi că lucrul acesta se manifestă ca o moarte sufletească ce te cuprinde încet, fără să-ţi dai seama. Un fel de seriozitate sterilă pe care oamenii o confundă cu maturitatea.

Tati îi spuse apoi prietenului că observase cu groază cum încet, încet, începuse să intre în rând cu lumea, dar că el ştia şi simţea de mult că lumea în care trăia începuse să-şi piardă rostul.

Dar să vă spun mai departe. Tati îi spunea prietenului său că începuse să fie marcat excesiv de problemele sale de la serviciu şi nu mai putea tresări in faţa gingăşiei unui fir de iarbă.

I-a spus apoi amicului său că revelaţia a avut-o atunci când, într-o dimineaţă, în timp ce mă ducea la plimbarea zilnică din Parc, la intrare, pe un afiş imens, observă fotografia cu faţa unui nene, care se ruga de oameni si cerul si pământul să-l aleagă primar, că el o sa-i ajute.

Tati i-a spus ca fotografia arăta chipul unui om gras care abia încăpea pe afiş, a cărui fată, bine hranita avea tendinţa să iasă afară din afişe....

Limba: romana

Dimensiuni: 13x20

Nr pagini: 186

An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0603 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.