Ferma animalelor - George Orwell

PRP: 19,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,99 lei
Diferență: 1,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786306538140
Editura:
Anul publicării: 2024
Format: 13X20

DESCRIERE

Ferma animalelor

George Orwell

 

 

 

Omul este singura făptură care consumă fără să producă. Nu dă lapte, nu face ouă, este prea slab ca să tragă la plug și nu poate alerga suficient de repede pentru a prinde iepuri. Cu toate acestea, el este stăpânul tuturor animalelor. Le pune la muncă și le dă înapoi minimul necesar pentru a nu muri de foame, iar restul îl păstrează pentru el. (...)


Omul nu apără interesele niciunei alte făpturi în afară de el însuși. Și între noi, animalele, trebuie să fie o uniune deplină, o camaraderie perfectă în acestă luptă. Toți oamenii sunt dușmani. Toate animalele sunt tovarășe.


Cînd animalele de la fermă îşi alungă stăpînul beţiv, toate sînt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceşte peste program, astfel productivitatea creşte şi, pentru moment, gurile sînt sătule. Regulile de aur ale colectivităţii vor fi înscrise cu litere uriaşe pe un hambar: toate animalele sînt egale, nici un animal să nu bea alcool, să nu poarte haine, să nu doarmă în pat, să nu-şi ucidă semenii.

 

Dar nu trece mult pînă cînd porcii preiau conducerea fermei şi se bucură de privilegiile puterii. Punctul culminant, o subtilă ironie la adresa regimului comunist, poate fi înţeles fie şi numai din ultima regulă care mai rămîne înscrisă pe hambar: „Toate animalele sînt egale, dar unele animale sînt mai egale decît altele”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0749 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.