Marco Polo. De la Veneția la Shangdu

Preț: 44,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067108750
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 488
Format: 140 x 205

DESCRIERE

Marco Polo. De la Veneția la Shangdu

Autor: Laurence Bergreen

O carte despre aventurile negustorului venețian, Marco Polo

Fără să fie primul călător european din Evul Mediu care a ajuns în Asia şi a scris despre lumea orientală, Marco Polo este, cu siguranță, cel mai cunoscut. În timp, notele sale de călătorie, pe care i le-a dictat în închisoare lui Rustichello din Pisa, vor forma, pentru occidentali, imaginea dominantă a Orientului în perioada medievală târzie şi a Renaşterii, ecourile descrierilor sale ajungând până în modernitate.

Cu ajutorul unui bogat material documentar, Laurence Bergreen reușește să separe legenda negustorului venețian de realitatea istorică și să ofere una dintre cele mai complexe şi documentate biografii ale lui Marco Polo. Scrisă cu deosebită atenție la detalii și cu un talent care ţine cititorul cu sufletul la gură, cartea este la fel de impresionantă ca viața pe care o descrie.

 

„Marco Polo a impulsionat comerţul dintre Europa și Asia şi asta e cam tot ce știu despre el cei mai mulți dintre noi. Laurence Bergreen umple acest gol subliniind importanța istorică a lui Marco Polo într-o carte la fel de captivantă ca un jurnal de călătorie."

                                                                                                                                                                 The New York Times

 

„Laurence Bergreen folosește o gamă largă de documente în mai multe limbi. Pentru sursele originale, în chineză, mongolă sau persană, se bazează pe experți din Londra, Ulan Bator şi Beijing, reușind să țeasă acest material complicat și, adeseori, contradictoriu într-o narațiune palpitantă, excelent scrisă."  

 The New York Sun

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0763 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.