Pentru a deveni o carte vie - elemente de autobiografie 1

Pentru a deveni o carte vie - elemente de autobiografie 1
Preț: 55,65 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-8184-11-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 456
Format: 14X21

DESCRIERE

Pentru a deveni o carte vie - elemente de autobiografie 1

Omraam Mikhael Aivanhov

 
 

Dacă vă vorbesc despre mine, nu o fac pentru ca viaţa mea să vi separă interesantă, originală sau mai ştiu eu cum. O fac pentru a vă transmite ce m-a învăţat ea şi ca acest lucru să vă fie de folos. Dacă nu, la ce bun? Nu cunoşti o fiinţă interesându-te doar de evenimentele pe care le-a trăit, ci înţelegând cum le-a trăit şi ce înţelepciune a dobândit din experienţele sale. Această înţelepciune este ca o chintesenţă a vieţii ei, ceva care este ea însăşi dar, în acelaşi timp, mult mai mult decât ea; şi cu această chintesenţă îi luminează şi îi hrăneşte pe cei care vin în preajma ei.

...Cuvintele mele sunt o hrană pe care v-o dau, sunt frânturi din inima mea, din sufletul meu; sunt viaţa mea, sunt sângele meu, nu pot face altfel. Când vă vorbesc, viaţa mea e cea pe care o respiraţi, o atingeţi. 
Artiştii creează opere exterioare lor dintr-o materie exterioară lor; ei îşi concentrează eforturile tocmai asupra acestei materii exterioare şi fac minuni. Dar am să vă spun că, pentru mine, adevăratul artist este acela care e capabil să se ia mai întâi pe sine ca materie a creaţiei sale. Toate metodele vieţii spirituale îi stau la dispoziţie pentru a-l ajuta şi a-l inspira în această muncă.
În lumea psihică putem fi muzicieni, poeţi, arhitecţi, sculptori etc. Toate artele sunt cuprinse în munca discipolului Ştiinţei iniţiatice. Ce descoperire am făcut în ziua în care am înţeles că puteam să lucrez asupra unei materii care nu-mi era străină, propria mea materie. De aceea, nu fac altceva decât să-mi scriu propria carte, adică să mă scriu pe mine; niciodată n-am scris altceva în afară de această carte, care sunt eu. Veţi spune: «Şi atunci, cărţile dumneavoastră, pe care le citim?» Nu le scriu eu, am încredinţat această muncă anumitor persoane. Eu mă ocup doar să-mi scriu propria carte şi vorbesc, ştiind că a vorbi înseamnă şi a scrie. Da, vorbesc, strâduindu-mă să întipăresc în sufletele voastre scriituri celeste.
...Fiindcă fiecare dintre voi e, la rândul lui, o carte - o carte pe care el însuşi o scrie: gândurile, sentimentele sale trasează literele unei scriituri care se va grava în materia corpurilor sale subtile. Aşadar, să deveniţi o carte vie, iată, de acum o muncă pentru voi. Strâduindu-vâ să faceţi această muncă, veţi exercita o influenţă benefică asupra tuturor celor care se vor apropia de voi. Pentru că şi aceasta înseamnă iubirea fraternă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0350 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.