Arta de a asculta

Arta de a asculta
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1692-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 240
Format: 13 x 20

DESCRIERE

Arta de a asculta

Erich Fromm

Cum era Erich Fromm ca terapeut? Ce principii îl ghidau în înțelegerea suferințelor psihice ale pacienților săi? Volumul de față ne permite să îl însoțim în cabinet și să descoperim elementele esențiale ale artei sale de a-și asculta pacienții, modul în care reușește să îi înțeleagă, păstrându-și vie dorința de a învăța despre oameni, fără să se ascundă în spatele tehnicii. Cunoașterea de sine și descoperirea propriului inconștient, curajul de a trăi cu adevărat experiența, autoanaliza, empatia sunt câteva dintre elementele necesare pentru a avea capacitatea de a iubi oamenii. Din perspectiva lui Fromm, să-l putem înțelege pe celălalt înseamnă să-l iubim, adică să îi fim aproape fără teama de a ne pierde pe noi înșine. Pentru a dobândi arta de a asculta, e necesar să descoperim arta de a iubi și arta de a fi om.

Erich Fromm (1900–1980), sociolog și psihanalist, s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, pentru ca în 1933 să emigreze în SUA. Din cărțile sale traduse la Editura Trei, amintim: Arta de a iubiArta de a fi, Anatomia distructivității umaneOmul pentru sine, Fuga de libertate, Din dragoste de viațăPatologia normalitățiiLimbajul Uitat. O introducere în înțelegerea viselorbasmelor și miturilor.

Mi-aduc aminte că odată a venit la mine un scriitor hollywoodian extrem de talentat, pentru că simțea că își pierde creativitatea. Pur și simplu nu mai putea crea. După ce am ascultat experiența lui de la Hollywood, i-am spus următorul lucru: „Oricine și-ar pierde creativitatea dacă ar duce stilul tău de viață. Dacă vrei să fii creativ, trebuie să fii sincer cu tine însuți. Dacă vei continua să trăiești în acea atmosferă, nu îți vei exploata niciodată talentul pe care îl puteai folosi acum câțiva ani, când încă nu aveai atât de multă otravă în corp." - Erich Fromm

Autoanaliza trebuie să fie și poate fi simplă. Într-o jumătate de oră pe zi, în timpul unei plimbări, mă gândesc, de exemplu: ieri m-am simțit obosit. De ce oare? Am dormit suficient. S-ar putea să observ: eram foarte anxios. Mergând pe acest fir: De ce eram anxios? Poate descopăr că eram furios. Sau, dacă am o durere de cap, mă pot întreba – cum ar trebui să procedez de fiecare dată când mă doare capul – pe cine sunt furios? Odată ce am aflat, durerea dispare. - Erich Fromm

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.