CLR - Clasa II - Caietul elevului (Varianta - EDP 1 Pițilă, Mihăilescu)

DESCRIERE

CLR - Clasa II - Caietul elevului (Varianta - EDP 1 Pițilă, Mihăilescu)
 

Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Comunicare în limba română – Caiet pentru clasa a II - a 

Auxiliarul Comunicare în limba română – Caiet pentru clasa a II-a este elaborat în conformitate cu programa școlară pentru Comunicare în limba română. Acest caiet reprezintă o resursă ce poate completa, la nivelul aplicațiilor, oricare dintre manualele școlare aprobate, dar, în special, poate fi utilizat cu succes alături de manualul Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă.

Este conceput ca un instrument ce oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, putând fi considerat un partener de învățare al elevului de clasa a II-a, un reper pentru cadrul didactic și un suport  pentru părinți  în formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Prin conţinutul său, caietul este un instrument de lucru util și atractiv pentru formarea competențelor de receptare a mesajelor scrise, în contexte de comunicare cunoscute, precum și de redactare a unor  mesaje în diverse situaţii de comunicare.

Caietul vizează dezvoltarea progresivă a competenţelor, prin valorificarea experienţei specifice vârstei elevilor şi prin accentuarea dimensiunilor afectiv-atitudinale şi acţionale ale formării personalităţii lor.

Auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, care vizează  achizițiile  lingvistice și comunicaționale specifice vârstei, dezvoltarea gustului pentru citit, a exprimării corecte și nuanțate și stimulează gândirea creativă, interesul și curiozitatea copiilor.

Imaginile oferă suport vizual  pentru învățare, pentru  scrierea imaginativă, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate.

Prin maniera în care este structurat, caietul contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare, cele nouă unități de învățare oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților de citire,  de scriere, de sistematizare a achizițiilor dobândite și de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.

Caietul poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor de curs, cât şi acasă, pentru activitatea independentă.

Caietul este în legătură cu platforma Școala Intuitext, care oferă dimensiunea digitală a învățării, fapt ce reprezintă un atu pentru atragerea copiilor spre învățarea cu ajutorul mijloacelor moderne puse la dispoziție de tehnologia actuală pentru învățarea online.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0413 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.