Cum sa te bucuri de viata si de slujba

DESCRIERE

Fericirea nu depinde de circumstante exterioare; ea e determinata de atitudinea noastra mentala.


"Nu-i vorba de ceea ce aveti, cine sunteti, unde va aflati sau ce va face fericiti ori nefericiti; conteaza ce credeti despre toate acestea."

"Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le-am vazut in natura umana este acela ca tindem sa amanam viata. Noi toti visam la gradina magica de trandafiri aflata la orizont, in loc sa ne bucuram de trandafirii care infloresc sub fereastra noastra chiar acum."

"Adesea, oboseala noastra nu e cauzata de munca, ci de teama, frustrare si resentiment."

"Astazi se deruleaza viata - singura de care puteti fi siguri. Scoateti maximum din ea. Cautati pasiunea. Treziti-va. Lasati entuziasmul sa va cuprinda. Traiti cu inflacarare."
Dale Carnegie


Dale Carnegie (pe numele lui real Dale Carnegey) s-a nascut pe 24 noiembrie 1888 la o ferma saraca din Missouri si s-a stins din viata pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala al secolului XX.

Dupa absolvirea facultatii, vinde cursuri prin corespondenta in Nebraska si obtine cateva roluri ca actor la New York, fara mare succes. In 1912, este angajat de Young Men Christian Association sa predea cursuri pentru adulti si descopera, accidental, o metoda prin care poate diminua teama celor care vorbesc in fata unui public numeros. Astfel incepe faimoasa cariera de orator si autor de mare succes a lui Dale Carnegie.

In urmatorii doi ani, Carnegie isi rafineaza cursul, venind in intampinarea dorintei americanului mediu de a-si intari increderea in sine. Isi schimba numele din Carnegey in Carnegie, ceea ce reprezinta o miscare de marketing inspirata.

Incepe sa publice diverse materiale in care-si prezinta in mod sistematizat ideile; in 1926, acestea vor fi adunate intr-o carte despre vorbirea in public – Public Speaking: A Practical Course for Business Men.

In 1936, Dale Carnegie publica How To Win Friends and Influence People, carte care a inregistrat inca de la publicare un succes rasunator. De-a lungul anilor, aceasta lucrare, considerata opera de referinta a lui Carnegie, s-a vandut in peste 15 milioane de exemplare.

Ea a fost tradusa in toate limbile de circulatie internationala, iar in limba romana a aparut la Curtea Veche Publishing sub titlul Secretele succesului.

Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent. O alta lucrare de referinta, publicata in 1948, este How to Stop Worrying and Start Living, aparuta in limba romana la Curtea Veche Publishing sub titlul Lasa grijile, incepe sa traiesti - o colectie de sfaturi usor de pus in aplicare pentru a face fata mai bine stresului. Dintre cartile lui Dale Carnegie, aceasta a avut cel mai mare succes in Europa.

Pe Dale Carnegie il regasim in topul celor mai bine vanduti autori din toate timpurile. La mai bine de jumatate de veac de la moartea lui, cartile sale sunt la fel de solicitate ca in primii ani dupa lansare.

Eforturile lui Dale Carnegie de raspandire a unor metode prin care ne putem optimiza relatiile cu semenii si cu lumea au fost continuate de Fundatia Carnegie.

Cursurile pe care Carnegie insusi le-a initiat si predat sunt frecventate si astazi de zeci de mii de oameni din intreaga lume, confirmand actualitatea si utilitatea metodelor scriitorului. Aprofundarea acestor practici e vitala pentru toti cei care doresc sa ocupe posturi importante in ierarhiile companiilor occidentale.


Fragment din carte:


Celebrul William James vorbea despre oamenii care nu s-au găsit nicio dată pe ei înşişi atunci când declara că omul obişnuit îşi dezvoltă numai zece la sută din capacităţile sale mentale. „În comparaţie cu ce s-ar cuveni să fim“, scria el, „suntem numai pe jumătate treji.

Ne folosim doar de o mică parte a resurselor noastre fizice şi mentale. Generalizând, se poate spune că fiinţele omeneşti trăiesc în cadrul unor limite aflate mult sub potenţialul lor.

Posedă puteri de diverse tipuri pe care, de obicei, nu şi le folosesc.“ Avem cu toţii aceste capacităţi, aşa că hai să nu mai pierdem nicio clipă făcându-ne griji că nu suntem asemenea celorlalţi.

Sunteţi ceva nou pe această lume. Nu a mai existat niciodată, de la începutul timpurilor, o altă persoană exact ca dumneavoastră.

Ştiinţa geneticii ne informează că sunteţi ceea ce sunteţi ca rezultat al celor douăzeci şi patru de cromozomi cu care a contribuit tatăl şi al celor douăzeci şi patru de cromozomi cu care a contribuit mama dumneavoastră.

Aceşti patruzeci şi opt de cro mozomi cuprind toată moştenirea dumneavoastră. În fiecare cromozom, spune Amram Scheinfeld, pot fi „zeci şi sute de gene — iar o singură genă, în unele cazuri, poate schimba întreaga viaţă a unui individ“.

Într-adevăr, suntem grozav şi minunat construiţi. Chiar şi după ce mama şi tatăl dumneavoastră au devenit un cuplu, a existat doar o şansă din 300 000 de miliarde de a se naşte persoana care sunteţi dumneavoastră.

Cu alte cuvinte, dacă aţi avea 300 000 de miliarde de fraţi şi de surori, cu toţii ar putea fi diferiţi de dumneavoastră. Este o cifră avansată la întâmplare? Nu. Este un fapt ştiinţific. Dacă doriţi să aflaţi mai mult despre acest subiect, citiţi You and Heredity (Tu şi ereditatea) de Amram Scheinfeld.

Pot vorbi cu convingere pe tema de a fi tu însuţi fiindcă am sentimente adânci legate de ea. Ştiu ce vorbesc. Ştiu din propria-mi experienţă, amară şi costisitoare.

Daţi-mi voie să vă explic: când am venit prima dată la New York din lanurile de porumb din Missouri, m-am înscris la Academia Americană de Arte Dramatice.

Aspiram să devin actor. Aveam ceea ce consideram a fi o idee strălucită, o cale mai scurtă spre succes, o idee atât de simplă şi de genială, încât nu puteam pricepe cum de nu o descoperiseră alte mii de persoane ambiţioase...

Limba: Romana
Nr.pagini: 184
Dimensiuni: 15x23
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1031 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.