Dacia preistorica

thumbthumbthumbthumb
Preț: 210,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 973-9296-33-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 1152
Format: 17X25
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

O lucrare absolut impresionanta, de peste o mie de pagini, o sinteza care, înca de la aparitia ei, a stârnit si continua sa stârneasca enorme pasiuni, pozitive si negative. Oricum am considera-o, un lucru ramâne sigur, aceasta istorie nu poate fi ignorata.(Alexandru Nemoianu)

In cele circa 1.200 de pagini autorul dezvolta teoria unei civilizatii preistorice avansate, pe care Densusianu o numeste civilizatia pelasga, cu leaganul în spatiul României de astazi si care ar fi dat nastere (în viziunea autorului) întregii civilizatii europene
(Wikipedia)

Citat:Aici la Dunarea de jos si in special in terile Daciei - faptul este cert - s-a format si s-a inchegat centrul cel mare si puternic al populatiunii neolitice in Europa; centrul unei rase noi de oameni, de o statura inalta si viguroasa, cu o veche organizare patriarhala, cu idei severe religioase si cu o pasiune adusa probabil din Asia, de a sculpta in stinca vie statuele enorme ale divinitatilor sale.
Nicolae Densusianu

Din partea editurii:
- Este absolut firesc ca peisajul interior al acestei culturi sa nu fie alcatuit numai din lumini, pentru ca in felul acesta cu greu i se mai pot ghici adancimile.

Dacia preistorica este in sine o carte contradictorie. In ea sunt deschideri spre orizonturi mitologice nebanuite pana la Nicolae Densusianu, in ea a fost acumulat un material documentar imens.

Este pentru prima data cand se discuta in literatura noastra de specialitate sensul mitologic al coloanei cerului si identificarea acestui simbol pe o arie geografica vasta, necesitand o imensa munca de investigatie

Erorile comise de Nicolae Densusianu sunt in cea mai mare parte datorate epocii; nu a fost singurul care sa fi exaltat istoria pelasgilor; etimologiile, asa cum le-a facut el, se inscriu intr-un sistem care isi are inceputul in antichitate si care nu va fi parasit decat in vremea lui Nicolae Densusianu.

Aceasta editie este o reproducere a editiei originale a operei Dacia preistorica de Nicolae Densusianu, aparuta în anul 1913, la Institutul de Arte Grafice „Carol Göbl“, Bucuresti.

Limba:romana

An aparitie:2015

Nr.pagini:1152

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0569 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.