Dacia preistorica
DESCRIERE
O lucrare absolut impresionanta, de peste o mie de pagini, o sinteza care, înca de la aparitia ei, a stârnit si continua sa stârneasca enorme pasiuni, pozitive si negative. Oricum am considera-o, un lucru ramâne sigur, aceasta istorie nu poate fi ignorata.(Alexandru Nemoianu)
In cele circa 1.200 de pagini autorul dezvolta teoria unei civilizatii preistorice avansate, pe care Densusianu o numeste civilizatia pelasga, cu leaganul în spatiul României de astazi si care ar fi dat nastere (în viziunea autorului) întregii civilizatii europene
(Wikipedia)
Citat:Aici la Dunarea de jos si in special in terile Daciei - faptul este cert - s-a format si s-a inchegat centrul cel mare si puternic al populatiunii neolitice in Europa; centrul unei rase noi de oameni, de o statura inalta si viguroasa, cu o veche organizare patriarhala, cu idei severe religioase si cu o pasiune adusa probabil din Asia, de a sculpta in stinca vie statuele enorme ale divinitatilor sale.
Nicolae Densusianu
Din partea editurii:
- Este absolut firesc ca peisajul interior al acestei culturi sa nu fie alcatuit numai din lumini, pentru ca in felul acesta cu greu i se mai pot ghici adancimile.
Dacia preistorica este in sine o carte contradictorie. In ea sunt deschideri spre orizonturi mitologice nebanuite pana la Nicolae Densusianu, in ea a fost acumulat un material documentar imens.
Este pentru prima data cand se discuta in literatura noastra de specialitate sensul mitologic al coloanei cerului si identificarea acestui simbol pe o arie geografica vasta, necesitand o imensa munca de investigatie
Erorile comise de Nicolae Densusianu sunt in cea mai mare parte datorate epocii; nu a fost singurul care sa fi exaltat istoria pelasgilor; etimologiile, asa cum le-a facut el, se inscriu intr-un sistem care isi are inceputul in antichitate si care nu va fi parasit decat in vremea lui Nicolae Densusianu.
Aceasta editie este o reproducere a editiei originale a operei Dacia preistorica de Nicolae Densusianu, aparuta în anul 1913, la Institutul de Arte Grafice „Carol Göbl“, Bucuresti.
Limba:romana
An aparitie:2015
Nr.pagini:1152
Top 10
-Cărți noi
-Promoţii
-- 142,50 leiPRP: 150,00 lei
- 56,90 leiPRP: 59,00 lei
- 17,60 leiPRP: 20,00 lei
RECENZII