Confesiuni pentru istorie Iulian Vlad

Preț: 199,50 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068138794
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 816
Format: 16,7X24,5
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Confesiuni pentru Istorie 

Iulian Vlad

 
 
 
 
 
Pentru generalul Iulian N. Vlad, ca om de informaţii care a descoperit sau intuit din vreme semnele evenimentelor viitoare, marea greutate nu a constat în relevarea adevărului, ci în rostirea lui fără a genera ură şi vrajbă, fără a stârni valurile unor noi furtuni.
 
Informaţiile dezvăluite nu ar fi scăpat valorificării în scopuri politice, ori în balanţa echilibrului intern şi a alianţelor externe nu trebuie puse acele lucruri care, ascunse fiind, produc un rău mult mai mic, decât dacă ar fi etalate public.
 
Am considerat necesară această precizare pentru a face înţelese dificultăţile de abordare a generalului Vlad ca interlocutor intr-un demers cu finalitate publicistică.
 
Aurel I. Rogojan

„(…) Las urmașilor mei faptele, așa cum au fost ele, să le judece ei, să le aprecieze, să le cântărească și să dea verdictul, pentru că fără îndoială, un verdict până la urmă va prevala. (…) În ce mă priveşte, tot ceea ce am făcut, am făcut gîndindu-mă la popor şi la ţară. Pentru acest motiv, pot privi în ochii oricui. (…)

Peste un număr de ani, îşi va da verdictul şi istoria, care va fi scrisă fără ură şi părtinire, cu privire la evenimentele din decembrie 1989 şi la rolul pe care l-am avut şi eu, şi institutia pe care o conduceam atunci, în acel moment de răscruce al destinelor ţării noastre.

De aceea, vă solicit un singur lucru: sentinţa pe care o veţi dadumneavoastră să coincidă cu verdictul Istoriei, pentru ca să nu fie infirmată de aceasta.

Vă mulţumesc.” 

Iulian N. Vlad

Cartea este structurată în 31 de capitole, un cuvânt din „partea autorului" intitulat „Un destin istoric între judecăţile istoriei" şi 14 anexe. De fapt, volumul este transcriptul dialogului audio-video dintre generalul Iulian N. Vlad, fost ministru secretar de stat şi şef al Departamentului Securităţii Statului şi generalul Aurel I. Rogojan, fost într-o vreme şef de cabinet al generalului Vlad.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0562 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.