Geometria sacră şi simbolismul spiritual - Donald B. Carroll

Geometria sacră şi simbolismul spiritual - Donald B. Carroll
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-6506-42-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 360
Format: 13X20

DESCRIERE

Geometria sacră şi simbolismul spiritual - planul pentru creaţie

Donald B. Carroll
 

 

 

 

La un moment dat în viaţa noastră, ne întrebăm care este scopul nostru? Care este sensul vieţii? De ce existăm? Căutarea acestui sens de către omenire a constituit un impuls pentru ştiinţă şi religie. În timp ce religia adoptă credinţa într-o conştiinţă atotcuprinzătoare, infinit mai mare, ştiinţa încearcă să desluşească misterele creaţiei universului şi a vieţii prin intermediul unor date strict observabile şi repetabile. Ce se întâmplă dacă ambele au dreptate?
    Există dovezi că „cunoaşterea" spiritualităţii poate fi unificată cu observaţiile ştiinţei prin două simboluri geometrice formate din triunghi şi arc şi aspectele acestora. Autorul Carroll arată cum, de-a lungul mileniilor, religiile au intuit importanţa acestor forme şi au încorporat simbolismul lor în credinţele lor, în timp ce aceleaşi forme au fost găsite de ştiinţa modernă ca fiind esenţa vieţii şi a cosmosului. Această geometrie comună nu este o simplă coincidenţă. În studiul simbolismului nostru colectiv prin ochii atât ai ştiinţei, cât şi ai spiritualităţii, ne aflăm în relaţie cu întregul şi părţile noastre respective pe care trebuie să le jucăm în acest univers uimitor al vieţii.
    Unificarea spiritului cu ştiinţa prin intermediul geometriei şi al simbolismului
    Caroll se bazează pe importanţa formei şi a simbolului de-a lungul istoriei, religiei şi ştiinţei, începând cu Moise şi culminând cu Era Vărsătorului. El analizează simbolismul Tetradei lui Pitagora, piramidele din Egipt, Steaua lui David, teoria fractalilor şi a haosului, ADN-ul uman şi multe altele.
    Studiind simbolismul colectiv atât prin prisma ştiinţei, cât şi a spiritualităţii, ne situăm în raport cu întregul şi cu părţile noastre corespunzătoare pentru a acţiona în acest univers al vieţii care inspiră veneraţie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0708 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.