Intră înăuntrul tău! De acolo priveşte în afară - conversaţii cu Ilie Cioară

Intră înăuntrul tău! De acolo priveşte în afară - conversaţii cu Ilie Cioară
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
ISBN: 978-606-9702-25-3
Anul publicării: 2022
Pagini: 412
Format: 13X20

DESCRIERE

Intră înăuntrul tău! De acolo priveşte în afară

conversaţii cu Ilie Cioară
 

 

 

Din luna august 1971, de când s-a eliberat de condiţionarea sa umană, şi până la sfârşit (28. 11. 2004), şi-a mărturisit celor doritori propria experienţă spirituală. De asemenea, a tratat cunoaşterea de sine, din perspective diferite, în versuri şi proză, într-un număr de 16 cărţi care au apărut la diferite edituri. A fost un profesor remarcabil şi un îndrumător de înaltă spiritualitate ce a descris numeroşilor vizitatori, căutători, o nouă modalitate de a privi şi de a aborda Viaţa, precum şi un nou mod de a fi om.

 

A acceptat să se întâlnească cu oricine a dorit să înţeleagă cum poate fi realizată eliberarea de condiţionarea umană şi redresarea morală a omului, considerând că cine a ajuns să afle de cunoaşterea de sine, înseamnă că i-a sosit timpul să se trezească din identificarea cu sinele fals.

 

Înainte de a-l întâlni pe domnul Ilie Cioară, ceva misterios m-a îndemnat să mă întreb dacă este posibil ca vocea din minte să he provocată de fluxul gândurilor, iar această succesiune a gândurilor să creeze, de fapt, aparenţa unui sine personal ce se propagă din trecut spre viitor. Până atunci am crezut că vocea care îmi apărea în minte era adevărată şi mă reprezenta, şi de aceea am ales să îi dau atenţie. Vocea îmi repeta clipă de clipă ce să fac, cum să fiu, ce să spun. Mi-am zis că dacă există gând, atunci există şi un gânditor. Priveam gândul care a apărut, şi eu, gânditorul, credeam că sunt distinct de gând.

 

Dorind, cu onestitate, să aflu răspunsul, mi-a apărut ocazia de a-l cunoaşte pe profesorul iluminat, care m-a instruit cum să ascult şi să privesc, direct, un fapt de Viaţă care apare. În întâlnirile care au urmat mi-a explicat că cel mai mare obstacol în relaţia cu ce aduce Viaţa este sinele fals sau gândul care mă descrie pe mine. Deşi nu am înţeles atunci, mi-a explicat că mişcarea gândului nu trebuie observată din poziţia gânditorului pentru că separarea dintre gând şi gânditor nu este reală.

 

Emoţia, gândul, gânditorul sunt proiecţii ale egoului pe diferite paliere ale minţii. Mi-a spus: Sinele fals nu poate fi transformat sau îmbunătăţit pentru că este o ficţiune, un film al minţii alcătuit din gânduri despre cine crezi că eşti. Dar cine eşti cu adevărat există independent de gânduri. Cine eşti nu se exprimă prin intermediul gândurilor, ci este o stare pură de a fi, o prezenţă liniştită, identică în oricine.

 

FRAGMENT DIN CARTE:

 

... le iei pe toate cum vin. Şi dacă le iei pe toate cum vin nu faci problemă din nimic. Şi toate trec. Pentru că nu este nimic stabilit. Când te laşi în voia Domnului intervine în tine pacea Şi atunci ştii ce să faci. Asta este înţelepciunea. Eu am insistat tot timpul, şi insist să spun că tot ce-ţi iese în cale este pentru tine, în folosul tău, de tine determinat. Şi dacă primeşti efectul aşa cum este el, dispare şi cauza. Dacă nu-ţi convine efectul, transformi efectul în cauză. Alt conflict. Efectul se transformă în cauză pentru că tu nu-l accepţi.

 

Este splendidă viaţa cu toate amărăciunile care apar la suprafaţă. Trăieşti Viul încontinuu. În altă parte nu-L întâlneşti încontinuu, pe clipe. Aici este Viul încontinuu. A fi, a fi, a fi încontinuu. Asta este, de fapt, manifestarea lui Dumnezeu, aşa cum Dumnezeu era la început. Doar era. Întregul...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0367 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.