Lectii integrate - Curs optional pentru clasele 5-6

DESCRIERE

Lectii integrate - Curs optional pentru clasele 5-6

Gariela Marinescu, Marian Grasu, Aurelia Critu
 
Numerele nu există, sunt o invenţie a minţii.
Insă ce „poveşti' minunate putem explica cu ele!
Viorel Muha

Cu siguranţă matematica joacă un rol important în viaţa cotidiană. Câteva exemple de numere considerate importante în existenţa umană sunt prezentate altfel decât ca simboluri descoperite în lumea antică.
 
Zero este cifra de bază a matematicii moderne. De asemenea, cunoscut ca un element „neutru”, el poate fi adăugat oricărui număr fără însă a-i modifica valoarea. In acelaşi timp, el este şi un element „absorbant” în înmulţire, pentru că tot ceea ce se înmulţeşte cu 0 va rezulta tot zero.
 
Indiferent de domeniu, semnul unu indică întotdeauna superioritate, a fi pe primul loc în orice clasament.
 
Considerat numărul cel mai norocos, şapte este numărul zilelor săptămânii, al continentelor, al culorilor curcubeului, al notelor muzicale, al minunilor lumii etc.
 
In Europa, oamenii credeau că al şaptelea copil al celui de-al şaptelea copil va avea puteri magice, în timp ce latino-americanii credeau că va deveni un vârcolac sau o altă fiară.
 
Acest număr este de asemenea şi parte a fenomenului „albastru-şapte” - când oamenii sunt întrebaţi care este culoarea lor preferată spun albastru p d sunt întrebaţi de numărul favorit, spun şapte...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0365 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.