Studiu despre iubire

Studiu despre iubire
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0884-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 388

DESCRIERE

Studiu despre iubire

Călătoria propusă de autor te va purta printre povești populare, experiențe personale și învățături orientale, contopite astfel încât să creeze o imagine unică a iubirii de sine și de semeni. Căci, mai mult decât un sentiment, iubirea este o formă de cunoaștere de nivel superior și reprezintă legătura profundă între toate ființele, din trecut, prezent și viitor.
 
Pe vremea când Rahula, fiul lui Buddha, era călugăr novice, Buddha l-a sfătuit să fie aidoma pământului, a oceanelor şi râurilor sale. Indiferent ce îi oferă oamenii pământului, fie că este vorba despre lapte, flori sau îngrăşământ, pământul primeşte absolut tot. De ce? Deoarece bunul pământ este măreţ şi are puterea de a transforma totul în răsad, plante şi flori.

Dacă vei turna o mână de sare într-o ceaşcă plină cu apă, apa aceea nu va mai fi potabilă. Dar dacă torni sare în apa unui râu, oamenii continuă să ia din el apă şi să o folosească pentru gătit, spălat şi băut. Râul este imens şi are capacitatea să primească, să integreze şi să transforme.
 
Dacă avem inimile mari, putem fi aidoma râului. Când avem inimile mici, înţelegerea şi compasiunea noastră sunt limitate, suferim. Nu îi putem accepta sau tolera pe ceilalţi cu defectele lor şi avem pretenţia să se schimbe. Dar când inimile noastre cresc, aceleaşi lucruri nu ne mai fac să suferim. Avem multă înţelegere şi compasiune şi îi acceptăm pe ceilalţi. Îi acceptăm exact aşa cum sunt, si astfel au şansa de a se schimba.
 
CUPRINS:
 
Introducere
CAPITOLUL UNU
    Cele patru stări mintale infinite... 13
CAPITOLUL DOI
    Meditaţia iubirii... 31
CAPITOLUL TREI
    Iubirea de sine... 45
CAPITOLUL PATRU
    Iubire şi înţelegere... 65
CAPITOLUL CINCI
    Cum ne hrănim fericirea... 105
CAPITOLUL ŞASE
    Iubirea adevărată... 131
CAPITOLUL ŞAPTE
    Ascultarea profundă şi limbajul iubirii... 147
CAPITOLUL OPT
    Arta de a trăi conştient împreună... 173
CAPITOLUL NOUĂ
    O floare pentru fiecare mamă... 207
CAPITOLUL ZECE
    Să o luăm de la capăt... 223
CAPITOLUL UNSPREZECE
    Cele cinci antrenamente de mindfulness... 245
CAPITOLUL DOISPREZECE
    Comunitatea... 259
CAPITOLUL TREISPREZECE
    Atingerea pământului... 283
CAPITOLUL PAISPREZECE
    Cele trei atingeri ale pământului... 331
Note... 363

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0271 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.