Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri Volum aniversar editat de Bogdan Bucur

Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri  Volum aniversar editat de Bogdan Bucur
Preț: 139,90 lei
Disponibilitate: stoc limitat - ultimul exemplar !
ISBN: 9786068905822
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 815
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri 

Volum aniversar editat de Bogdan Bucur

 

... această a doua carte de aur (prima carte de aur – datată 1929 – aparține patrimoniului cultural național mobil și este un manuscris pe pergament, realizat manual pentru serbarea primilor 10 ani de la înfăptuirea Marii Uniri) reprezintă, așadar, un modest omagiu adus memoriei celor care au făcut posibilă nașterea României Mari.
 
Bogdan Bucur
 
...”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” este cinstirea acelora care, în marile clipe istorice, au înfăptuit visul milenar al tuturor românilor: întregirea României.
 
Și chiar dacă visul unirii tuturor românilor într-un singur stat național unitar nu a fost unul milenar (ideea a prins contur de abia către jumătatea secolului al XIX-lea) și nici nu a ținut prea mult (România Mare se prăbușește teritorial în 1940, după numai 22 de ani de la Marea Unire), imaginea anului 1918 rămâne, indiscutabil, momentul astral din întreaga istorie a românilor.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0739 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.