Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia

Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
thumb
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
ISBN: 978-606-911-578-7
Anul publicării: 2016
Pagini: 400

DESCRIERE

Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia.

Reţete pentru diabet, obezitate, boli cardiovasculare - nutriţie pentru oameni sănătoşi şi bolnavi

Valentina Dan, Nicolae Dan

 

Dieta de la Herghelia este o dietă bazată pe alimente de origine vegetală, o dietă de post, dar foarte diversificată. Dieta "Herghelia" în combinaţie cu activitatea fizică are următorul impact în doar zece zile: reduce nivelul colesterolului seric cu 25-30% şi colesterolul LDL cu 30-35%, trigliceridele cu 20-25%, în 75% din cazurile de diabet de tip II glicemia se normalizează, greutatea corporală scade în medie cu 1-1,5 kg şi, de asemenea, tensiunea arterială sistolică scade cu 15-20 mmHg...

Ţineţi în mână o carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi în serii de câte 11 sau 18 zile. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile pe care le aveţi în mână sub forma acestei cărţi de bucătărie vegetariană.

Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţii de la Herghelia, dar şi de mulţi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au întrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.

 

-----------------------------------------

CUPRINS:

Prefaţa

Introducere

Capitolul 1 ... 19

Răspunsuri la întrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală

Capitolul 2 ... 29 Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie

Capitolul 3 ... 37 Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici

Capitolul 4 ... 51 Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA

Capitolul 5 ... 71 Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian şi recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric

Capitolul 6 ... 81 Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile

Capitolul 7 ... 87 Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană

Capitolul 8 ... 95 Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată

Capitolul 9 ... 120 Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia

1. Micul dejun ... 125

2. Pateuri ... 153

3. Salate ... 163

4. Sosuri şi Dressinguri ... 179

5. Aperitive ... 195

6. Supe şi ciorbe ... 211

7. Felul doi, fel principal ... 241

8. Deserturi ... 333

9. Pâine, patiserie şi pizza ... 359

10. Condimente ... 377

11. Reţete de bază ... 379

Apendice ... 387

• Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societăţii Române de Cardiologie, Păltiniş 2002 ... 388

• Resurse pentru aprovizionare cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene ... 389

Index de reţete ... 393

Limba: romana

Nr.pagini: 400

Dimensiuni: 17X24

An aparitie: 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0885 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.