Catalogul cărților naufragiate. Fiul lui Columb și aventura bibliotecii universale

Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067109894
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 432
Format: 140 x 205
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Catalogul cărților naufragiate. Fiul lui Columb și aventura bibliotecii universale

Autor: Edward Wilson-Lee

Edward Wilson-Lee este profesor de literatură modernă timpurie la Sidney Sussex College, University of Cambridge, specializat in istoria cărții, opera lui Shakespeare și Renaștere.

Catalogul cărților naufragiate spune povestea incredibilă a fiului nelegitim al lui Cristofor Columb, Fernando, cel care a înființat, în perioada de început a tiparului, o bibliotecă universală, unul dintre cele mai ambițioase proiecte renascentiste.

După ce a călătorit în Lumea Nouă alături de tatăl său, Fernando a lucrat la un dicționar al limbii latine, a scris o carte de geografie a Spaniei, a participat la crearea cartografiei moderne, a înființat cea dintâi grădină botanică europeană cu specii exotice și a redactat prima biografie a lui Cristofor Columb.

În căutarea tipăriturilor, Fernando Columb a străbătut Europa, a fost primit la curțile regale și s-a întâlnit cu mari învățați și artiști, precum Erasmus din Rotterdam, Thomas Morus și Albrecht Dürer. Pe lângă cele 15000 de cărți strânse, dintre care 2000 s-au păstrat până astăzi in fondul Bibliotecii Colombina, din Sevilla, a adunat, totodată, cea mai mare colecție de stampe și de partituri din epocă.

 

„Adevărata realizare a lui Wilson-Lee este că face din Fernando un personaj de epopee, istoria acestuia devenind la fel de palpitantă ca a tatălui său."                                                                               

                                                                                              THE FINANCIAL TIMES

 

 „Iată povestea unei minți fenomenale, care a conceput și a creat un fel de Google steampunk."

                                                                                                                           THE SPECTATOR

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti istorie

Created in 0.2943 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.