Cuvinte alese - Dumitru Constantin Dulcan

Cuvinte alese - Dumitru Constantin Dulcan
PRP: 70,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 62,00 lei
Diferență: 8,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-797-942-8
Anul publicării: 2022
Pagini: 274
Format: 13X20

DESCRIERE

Cuvinte alese

Dumitru Constantin Dulcan

 

 

Omul nu este pedepsit pentru că gândește, ci pentru ce gândește.
 

Concluzia esențială care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea că suntem cu toții rezultatul unei rațiuni care traversează întreaga existență de la astre până la ultimul grăunte de nisip.

Avem cu toții o singură rațiune: aceea de a fi în acord cu intenția primă a creației – indiferent de modul în care ne interpretăm originea.

Dispunem acum de argumente științifice prin care înțelegem că nu suntem singuri într-un univers indiferent și rece la patimile și suferințele noastre, că nu ne-am născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat.

Fiecare dintre noi își ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivația de a fi și calea de eliberare, de salvare.

Avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o Nouă Spiritualitate. (DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN)

 

Notă

În alcătuirea prezentei antologii, au fost utilizate următoarele ediții ale lucrărilor la care Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan a contribuit în calitate de autor, coautor sau prefațator:

● Creierul și Mintea Universului, 2019

● Inteligența Materiei, ediție aniversară, 2021

● În căutarea sensului pierdut – vol. 1: Întâlnirea cu Destinul, ediția a II‐a, 2008

● În căutarea sensului pierdut – vol. 2: Creierul și Noua Spiritualitate, ediția a II‐a, 2008

● Mintea de Dincolo. Sinteza și semnificația experiențelor morții clinice, ediția a II‐a, 2015

● Somnul Rațiunii, ediția a III‐a, 2014

● Dumitru Constantin‐Dulcan – Un promotor al Noii Spiritualități (volum omagial), 2015

● Către noi înșine. Dumitru Constantin‐Dulcan în dialog cu Stela‐Maria Ivaneș și Constantin Ivaneș, 2010

● Către noi înșine 2. Dialoguri‐șoc cu 6 înțelepți, 2013

● Viul de dincolo de materie. Revelații cuantice în Fiziopatologie, Mihaela Gheorghiu (Prefață), 2021

Am menționat sursa fiecărui text în parte și am avut intervenții editoriale, care s-au redus la retușuri, adaptări și clarificări. La final, volumul a fost revizuit de către autor.

Suntem încrezători că acest florilegiu oferă o perspectivă largă și utilă asupra gândirii Profesorului. (VASILE ANDREICA)

 

Cuprins

Despre... Cuvinte alese ● Adevăr ● Conștiință ● Criză ● Evoluție ● Fizica cuantică ● Gândire ● Iisus ● Instincte ● Inteligență ● Istorie ● Lumea spirituală ● Moarte ● Om ● Personalități ● Puterea gândului ● Religie ● Sănătate ● Iubire ● Sine însuși ● Societate ● Sursa vieții ● Știință ● Univers ● Viață ● Date despre autor

 

Despre Cuvinte alese

O carte a cărților lui Dumitru Constantin-Dulcan era necesară și, cred, mult așteptată. Chintesența gândirii Profesorului, în care temele fundamentale să fie selectate și redate prin fragmente memorabile, nu a fost evidențiată până acum. S-a încumetat Vasile Andreica, un cititor pasionat al scrierilor Profesorului Dulcan și traducătorul în limba engleză a bine-cunoscutei cărți Inteligența Materiei (The Intelligence of Matter). A citit și recitit lucrările menționate în Notă și a făcut o listă de subiecte care străbat ca un fir roșu aceste cărți, rezultând o frumoasă ispravă editorială.

Cred că Domnului Profesor Dumitru Constantin-Dulcan i se poate aplica, dar cu diferențele de rigoare asupra conținutului, versul lui Horațiu din Ode III, 30, 1: Exegi monumentum aere perennius (Am ridicat un monument mai trainic decât bronzul). Volumul de Cuvinte alese este încă un argument că opera Domniei Sale va dăinui, depășind vremurile; ea a fost și va fi citită în continuare. Epocile au trecut și trec, cititorii fideli ai acestor texte rămân.

Așadar, aduc mulțumiri lui Vasile Andreica, scormonitor în galeria de comori ale spiritului, pentru sârguința cu care a alcătuit aceste Cuvinte alese, și artistului Ovidiu Neagu, care a surprins o ipostază fotografică a autorului potrivită atmosferei cărții.

Nu în ultimul rând, mulțumiri colegelor din redacție, Cristina Braiț (pentru implicarea în editarea cărților Domnului Profesor) și Mariana Răbîncă (pentru realizarea copertei și a tehnoredactării).

Profesorul Dumitru Constantin-Dulcan a primit exemplarul de semnal de ziua lui (născut la 5 noiembrie, în acte 6 noiembrie 1938), iar surpriza acestui proiect editorial a îmbrățișat-o cu entuziasm și satisfacție intelectuală, având astfel ocazia să-și revadă textele înainte de tipărirea tirajului.

Dragi cititori, sper ca întâlnirea Domniilor Voastre cu volumul de față să fie la fel de însuflețită. Vă doresc lectură plăcută! (VASILE GEORGE DÂNCU)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0607 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.