Intelepciune la minut - Anthony de Mello

PRP: 19,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,00 lei
Diferență: 2,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789738471160
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 266
Format: 11X18

DESCRIERE

Înțelepciune la minut

Anthony de Mello

 

 

 

Cartea este o culegere de anecdote și povestioare care au în comun un personaj numit MAESTRUL. Maestrul nu se referă la o persoană anume și nici nu aparține unei anumite rase monahale. El poate fi atât un guru hindus, un roshi zen, un înțelept taoist, un rabin evreu, un călugăr creștin cât și un mistic sufit. Ceea ce contează cu adevărat este mesajul pe care acesta îl transmite. În spatele acestui mesaj se ascunde o Învățătură Secretă al cărui scop este de a ne transforma fără cel mai mic efort - prin simpla trezire la realitatea dincolo de cuvinte.

 

Fragment din carte


"Un om a traversat munții și mările pentru a se convinge personal de autenticitatea faimosului Maestru.

- Ce miracole a făcut Maestrul tău? l-a întrebat el pe un discipol.

Ei bine, există miracole și miracole. În țara din care vii tu, oamenii consideră un miracol când Dumnezeu împlinește voința cuiva. În țara noastră, se consideră un miracol atunci când cineva împlinește voința lui Dumnezeu."


"Ori de câte ori era întrebat cum s-a produs iluminarea în cazul său, Maestrul refuză să vorbească, deși discipolii săi au încercat prin toate mijloacele să îl tragă de limbă.

Singura informație pe care o dețineau ei era că atunci când propriul său fiu l-a întrebat ce a simțit când a trăit iluminarea, el a răspuns: - Am înnebunit!.

Când băiatul l-a întrebat de ce, Maestrul a răspuns:

- Ei bine, fiule, m-am simțit ca și cum aș fi făcut niște eforturi uriașe pentru a intra într-o casă urcându-mă pe o frânghie și spărgând o fereastră, numai ca să descopăr în final că ușa era larg deschisă."


"Maestrul nu obosea niciodată să respingă concepțiile despre Dumnezeu ale oamenilor.

- Dacă Dumnezeul vostru vă sare în ajutor și vă scoate din necaz, obișnuia să spună el, înseamnă că a sosit timpul să îl căutați pe adevăratul Dumnezeu.

Rugat să explice mai bine, el a relatat o poveste:

- Un om s-a dus la piață și a plecat la cumpărături, lăsându-și bicicleta nesupravegheată. Nu și-a amintit de ea decât a doua zi, când s-a repezit la piață, convins că bicicleta i-a fost furată. Aceasta se afla însa exact în locul în care o lăsase. Copleșit de bucurie, el a intrat în primul templu care i-a ieșit în cale și i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că i-a păstrat bicicleta. Când a ieșit afară din templu, bicicleta dispăruse!"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.