Totul despre Alzheimer

Totul despre Alzheimer
thumb
Preț: 29,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 184
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Totul despre Alzheimer - Adrian Stanescu

…cartea de fata este un fel de continuare mai elaborata a primului ghid editat in urma cu cinci ani, intr-un tiraj neinsemnat a ghidului "Ce trebuie sa cunosti despre Alzheimer?”.

Ea incearca sa atraga nu numai pe cei care se confrunta cu aceasta endemie, ce a cuprins intreaga omenire si pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii a numit-o "teroarea medicala a secolului XXI” ci si pe aceia care doresc sa se informeze sau sa invete ceea ce se poate face la acest moment pentru a sta departe de acest dusman nevazut.

Din carte:

Este diabetul zaharat un factor de risc pentru demența Alzheimer?

Diabetul zaharat este considerat unul din factorii de risc vascular cei mai importanţi, mai ales prin modul silenţios în care „lucrează” la afectarea vaselor cerebrale și în special a vaselor mici.

Era binecunoscut de mult timp că una din complicaţiile cronice ale diabetului zaharat este arteriopatia în care atât vasele mari cât și vasele de calibru mai mic sunt afectate (macro- și micro- angiopatia diabetică).

Astfel, așa cum se cunoștea că în diabetul zaharat poate apărea un infarct miocardic acut silenţios, tot așa poate apărea și o afectare a arteriolelor cerebrale și microinfarctizări la acest nivel la fel de insidios și asimptomatic.

Pe de altă parte, studii mai recente arată că dezechilibrele în balanţa insulină - glicemie, determină fenomene de toxicitate neuronală care duc la o deteriorare mai mult sau mai puţin rapidă a funcţiei cognitive.

Altă situaţie aparte, întâlnită destul de frecvent în practica geriatrică, este administrarea necontrolată a unor cantități mari de antidiabetice orale, care determină stări hipoglicemice care sunt cel puțin la fel de toxice pentru neuroni ca și stările hiperglicemice.

Limba: romana
Nr. pagini: 184
Dimensiuni: 13X20
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0744 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.